Denizli’de kilise karşıtı eyleme polis engeli

Denizli’de İşçi Partili (İP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grubun, Yenişehir Mahallesi Esnaf Sitesi’nde açılan kilisenin önünde basın açıklaması yapmasına polis izin vermedi.
/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2012 Pazartesi, 11:58
Merkezi Ankara’da bulunan Mesih’in Kilisesi Derneği tarafından Denizli’deki Yenişehir Mahallesi Esnaf Sitesi’nde ‘Laodikya Kilisesi’ adıyla açılan kilisenin yarattığı tartışmalar sürüyor.
Tartışmalar üzerine Laodikya Kilisesi tabela değiştirilip, dernek temsilciği tabelası asıldı. Kilisenin tabelasının değiştirilmesi, tartışmaları sona erdirmedi.
İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, bazı partililer ve TGB üyesi 30’a yakın kişi, kilise önünde basın açıklaması yapıp, protesto etmek istedi. Kilisenin bulunduğu siteye doğru otomobilleriyle konvoy halinde giden grup, Şehit Öğretmen Yusuf Batur Caddesi’nde polisler tarafından durduruldu. Grubun kiliseye yaklaşmasına izin verilmedi. 70’e yakın polisin hazır bulunduğu caddede, İşçi Partililer kiliseye yaklaştırılmamalarına tepki gösterdi.
İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ile polisler arasında tartışmalar yaşandı. Kasapoğlu, basın açıklamasını durduruldukları yerde yapmak isteyince, polis önce izin vermedi. Yaşanan gerginliğin ardından grubun çevresi çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Sonra grubun açıklama yapmasına izin verildi.
Kasapoğlu, Denizli’de kiliseye ihtiyaç duyacak kadar Hristiyan bir topluluğun bulunmadığını ileri sürüp, “Cemaati olmayan bir kilise girişimi art niyetlidir. Bir misyonerlik ve ajanlık faaliyetidir. Kilisenin açılmasına izin veren Denizli Valiliği, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi’nin tutumu ibret vericidir ve suçtur. Partimizin bu tutumu sonrası kamuoyu oluşacaktır ve Denizli yönetimini zora sokacaktır. Polisin bu tavrı da bu nedenledir. Polis burayı korumazsa kiliseye provakatif bir eylem olursa, haklı eylemimiz haksız duruma düşer. Denizli halkı gerekli kamuoyunu oluşturup bu nifak yuvasını buradan temizler. Buraya yapılacak provokasyonun sorumlusu buraya izin veren kişiler olacaktır” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından otomobillerine binerek ayrıldı.
Yorumlar
Bir bardak suda fırtına koparmak aynen bu işte. Elindeki dözvizdeki yazıda ‘ajanlık yuvası’ yazıyor. Hangi ‘ajan’ kendini belli eder, eğer senin kafana göre bu adamlar ajansa hiç olmazsa ajanları resmen tanırız, daha iyi değilmi…
yanlis is yapiyorsunuz ,, pekdemir le zeybekciye inat acildi orasi ekmeklerine yag suruyosunuz
Bu kadar hoşgörüsüzlük olmaz kim nereden biliyor hristiyan sayısını benim kapı komşularım bile hristiyan ve her dışarı çıktığımda bir sürü yabancı uyruklu insan görüyorum.İnsanlar nelerle uğraşıyor yazık.