REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Tıp Festivali başlıyor

Merkezefendi Tıp Festivali başlıyor

Denizli Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl 3.’sü gerçekleşecek Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali 3 Mayıs’ta başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2013 Perşembe, 10:45

Festival kapsamında 03 Mayıs 2013/Cuma günü Çınar Meydanı’nda Denizlili sanatçı Efe ile Denizli Belediye Konservatuvarı sanatçılarından Hakan Eyiden ve Yeşim Dağlı, konser verecek. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda ve bahçesinde yapılacak festivalde, Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü festivalde açacağı stantla herkesi ücretsiz sağlık taramasından geçirecek.

Her derde deva bitkilerin yer aldığı sergi ve konferanslar da festival kapsamında yer alıyor. Yine belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise festivale katılan herkese fesleğen dağıtacak. Belediye ise konserde mesir macunu dağıtıcak. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görevli öğretim üyesi yaklaşık 10 bilim adamı da festivale katılarak şifa veren bitkiler hakkında bilgilerini paylaşacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, tüm vatandaşları Denizli Merkezefendi 3. Geleneksel Tıp Festivali’ne davet ederek festival hakkında bilgi verdi. Merkezefendi’nin Denizli’de doğduğunu, ilk eğitimini burada aldıktan sonra Bursa ve İstanbul’a gittiğini, sonrasında da Manisa’da görev yaptığını belirten Başkan Zolan, ‘Merkezefendi, bugün Manisa’da mesir macunu olarak halka dağıtılan ve tıp alanında da birçok derde şifa olduğu dönemin etkili ilaçlarından birisini ortaya koyan büyüğümüzdür. Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri Denizli’de başlayacak ve Zeytinburnu’nda devam edecek. Amacımız, dönemin tıp bilimi dehası Merkezefendi’yi tüm nesillere tanıtmak ve yarattığı değerlerin nesiller boyu bilinmesine vesile olmaktır. Bu doğrultuda 3.’sünü düzenleyeceğimiz festivalimize herkesi davet ediyoruz’ dedi.
Festivalin 03 Mayıs-04 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı