REKLAMI GEÇ

Öğrencilerden çevre dersi

Öğrencilerden çevre dersi

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çatalçeşme Odatiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları Çevre konulu, gösterimleri beğeniyle izlendi.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2013 Perşembe, 11:25

Denizli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Çatalçeşme Odatiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Başkan Yardımcıları Şamil Çınar, Mustafa Gökoğlan da stantları gezdi. Başkan Vekili Değirmenci katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Vekili Ekrem Erdoğan, “Herşeyin telafisi vardır. Ancak katledilen doğanın geriye dönüşümü neredeyse imkansızdır. Bu dönüşüm dünyanın en zor işidir. Bu nedenle bizim için çevreye yönelik her çalışma ve etkinlik önemlidir. Çevre, bize atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan aldığımız bir emanettir. Bu emaneti iyi korumalıyız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan öğrenciler, büyüklerine çevre dersi verdi.
Veli Çetinkaya Anaokulu öğrencileri ‘Çöpte açan Çiçekler’ adlı dans gösterisi sundu. Denizli Bilim Sanat Merkezi öğrencileri de hazırladıkları canlı müzik gösterisiyle çevreyi anlattı.

Bu arada 2 öğrenci de doğa resmi çizerek yeteneğini gösterdi. Merkezefendi İlkokulu öğrencileri de ‘Çevremiz’ adlı şiiri okudu. Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise ney dinletiyse etkinliğe ayrı bir renk kattı. Merkez Efendi İlkokulu ‘Çocuklarda mut Var’ adlı tiyatro oyununu sergiledi.

EN GÜZEL BAHÇE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Törende, En Çevresi Mahalle seçilen Güzelköy Mahalle Muhtarı Mustafa Biçer ile En Güzel Bahçe Yarışması’nda birinci olan Muhammet Yıldırım, 2. kemal Özdemir ile 3. Serpil Akça’ya ödül verildi.

Atık Pil Toplama Kampanyasında ise Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu Müdürü ile Cedide Abalığolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürüne de ödül verildiği Çevre Günü Kutlama etkinliği, Denizli Belediyesi’nin Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesinde açtığı stantta vatandaşlara fesleğen dağıtımı ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı