Denizli’de Nevruz şenliği

Denizli Belediyesi’nin düzenlediği ‘Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri’ renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, “Baharın gelişi kutlu olsun. Nevruz bereket ve barış getirsin” dedi.
/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2013 Pazartesi, 10:49
DENİZLİ, (DHA)
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği organizasyonda, Denizli Belediyesi, ‘Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri’ Adalet Parkı’nda yapıldı.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekci de nevruz kutlamalarında yer aldı. Şenliğe, Kırgızistan, Özbekistan, Bosna Hersek, Irak Kerkük Türkmenleri, Gagavuz Yeri (Moldova), Kazakistan ve Çuvaşistan’dan gelen 100’e yakın sanatçı grubu dans ve müzik gösterileri ile renk kattı.
Yüzlerce Denizlili Türk dünyasının nevruz programını takip etti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yaşayan pek çok halk nevruza kendi ulusal motiflerini vermiş, birlikte onu zenginleştirmiş, iyiliğin, aydınlığın simgesi olarak nitelendirmiştir. Nevruz, yaşama sevinci, huzur ve barış getiren bir bayramdır. Nevruz, Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan coğrafyanın milli bayramıdır” dedi.
Zolan, ‘Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ diyen Yunus’un çocukları olduğumuzu vurgulayarak konuşmasını şöyle devam etti:
“ Biz sonuç itibariyle aynı ağacın dallarıyız. Belki kimimiz doğuda bir dal, kimimiz batıda olan bir dal. Belki o dalların birbirinden haberi yok ama o meyvelerin tadı aynı. Bu etkinliğin birbirimizi tanımamıza vesile olacağına inanıyorum. Türk dünyası kültür grupları nevruz kutlamasına renk kattı.”