Sertifikasız ilaçlama yapılmayacak

Denizli Belediyesi bünyesinde çalıştırdığı ve ilaçlama işinde görevlendirdiği 63 kişiye yönelik ilaçlama kursu düzenledi. Kurs sonunda 63 çalışan sertifikalarını aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, sertifikasız kimsenin ilaçlama işinde görevlendirilmeyeceğini söyledi.
/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2013 Salı, 16:06
İlaçlama kursunun tamamlanmasının ardından Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde sertifika töreni düzenlendi. Törene, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler, Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özcan Karet ile kurslarda başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.
Başkan Yardımcısı Gökoğlan, kursların Halk Sağlığı Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak düzenlendiğini belirterek, “Amacımız, haşerelerle mücadele işlemlerini çağın gerektirdiği şekilde yerine getirerek, hem ilaçlayanı hem de toplum sağlığını korumaktır. Önceden ilaçlama işleri sertifikasız yapılırdı. Artık bundan sonra yasa gereği de sertifikasız ilaç kullanılamayacağı gibi sertifikasız ilaçlama da yapılamayacak. İlaçlama, kent ve vatandaş sağlığı açısından çok önemlidir. Bu kapsamda kurs düzenlendi ve başarılı olanlara sertifikaları verildi” dedi.
Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler de, “Bu kurslarda öğrendiklerinizle öncelikle sizler korunacaksınız. Çünkü ilacı atan sizlersiniz. Bu nedenle öncelikli korunması gereken sizlersiniz. Bu ilaçlardan kendinizi koruyarak ilaçlama nasıl yapılır bunu öğrendiniz. Amacımız sizi koruyarak doğaya zarar vermeden nasıl ilaçlama yaparız cevabını bulmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, Halk Sağlığı Müdürü Demirciler ve Sağlık İşleri Müdürü Karet, kursa katılarak başarılı olan 63 kursiyere sertifikalarını verdi.