REKLAMI GEÇ

Canavara ceza freni

Canavara ceza freni

Denizli Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, haftalık denetim sonuçlarını açıkladı. Denetimlerin daha çok kazların meydana geldiği cadde ve güzergahlarda yoğunlaştırılması sonucu trafik kazalarında yüzde 37 azalma olduğu belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2013 Salı, 11:18

DENİZLİHABER

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Şehiriçi Denetleme Şube Müdürlüğü haftalık denetim raporlarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde trafik ekiplerince denetlenen 8 bin 805 araçtan, hız ihlali, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan, park ihlali, emniyet kemeri ve kask takmamak, alkollü araç kullanmak, filmli cam kullanmak, muayenesiz araç kullanmak, fazla yolcu almak, fazla yük almak ve trafik Kanununun diğer maddelerinden olmak üzere toplam 2 bin 561 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı 240 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 56 sürücü hakkında da suç tutanağı tanzim edilerek idari para cezası yaptırım kararı alındığı belirtildi.

Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 128 okul servis aracı denetlenerek, 3 okul servis aracı ile sürücüsüne emniyet kemeri taktırmamak ve fazla öğrenci almaktan ceza kesildi.

KAZALARDA YÜZDE 37 AZALMA
Denizli il sınırları içerisinde 27’si yaralamalı, 41’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 68 trafik kazasının meydana geldiği açıklandı. Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, “Denetimlerin daha çok kazaların meydana geldiği cadde ve güzergahlarda yoğunlaştırılması sonucu bir önceki haftaya göre yüzde 37’lik bir azalış meydana gelmiştir. Kazalar daha çok Acıpayam Yolu, Merkezefendi caddesi üzerinde, sürücülerin Kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamak ve Kavşaklarda geçiş önceliğini uymamaktan dolayı, yayaların ise araçlara ilk geçiş hakkını vermemekten dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı