REKLAMI GEÇ

Denizli’deki direnişe Kırca desteği

Denizli’deki direnişe Kırca desteği

Tiyatro Sanatçısı Levent Kırca, Delikliçınar Meydanı’na gelerek direnişçi gençlere destek verdi. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kırca, genç kuşağın başını çektiği direnişin kendisini umutlandırdığını söyledi. Kırca, Salı Günü Rize’ye tiyatro gösterisi için gideceğini ama tehdit aldığını açıkladı. Kırca, “Bana bir şey olursa direnciniz kırılmasın, korkmayın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2013 Cumartesi, 20:21

Denizli’ye “İçeridekiler” isimli tiyatro oyununu sahnelemek için gelen Sanatçı Levent Kırca, Delikliçınar Meydanı’na gelerek alanda 9 gündür eylemlerini sürdüren gençlere destek verdi. Coşkulu bir kalabalığın tezahüratlarla karşıladığı Kırca, kendisini dinleyen kalabalığa bir konuşma yaptı.

GENÇLERE ÖVGÜ
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne atıfta bulunan Kırca, gençlerin harekete geçmesinin istendiği günün geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin tehdit altında olduğunu söyledi. Kırca, “Biz gençlerimizin Ata’nın kendilerine verdiği görevin bilincinde olduğunu gördük. Zekalarıyla öyle bir direnişe imza atıyorlar ki, bizlerin önüne geçtiler. Bu manzarayı görmek beni çok umutlandırıyor ve mutlu ediyor. Taş sopa kullanmıyorlar. Zekalarıyla, yürekleriyle onurlu bir direniş ve başkaldırı sergiliyorlar” dedi.

“DİRENMEYE DEVAM EDİN”
Ak Parti iktidarının sarsıldığını ve düşme sürecine girdiğini belirten Kırca, “Artık son kozlarını oynuyorlar. Özür dilemeyecekler ve geri adım atmayacaklar. Bunu yaparlarsa, sonlarını hızlandıracaklarını biliyorlar. Size karşı güçlü ve heybetli görünmeye çalışıyorlar. Bilin ki artık güçlü değiller. Bu yüzden direnmeye devam edin” dedi.

“RİZE’DEN TEHDİT ALIYORUM”
11 Haziran Salı günü tiyatro oyununu sahnelemek için Rize’ye gideceğini, ancak “Buraya gelirsen bacaklarını kırarız” tehditleri aldığını açıklayan Kırca, “Polis Türkiye Cumhuriyeti’nin polisidir. Ben oraya gideceğim. Cumhuriyetimin polisi de benim güvenliğimi sağlamakla yükümlüdür. Eğer bana bir şey olursa bilin ki mutlu gideceğim. Ama siz direnmeye devam edeceksiniz” dedi.

ic

HERKES KIRCA’YI KAYDETTİ
Alanda toplanan yüzlerce kişi, cep telefonları ve dijital kameralarıyla Kırca’nın fotoğraflarını çekti, konuşmasını kaydetti. Kırca, yine geldiği gibi coşkulu tezahüratlarla oyununu sahneleyeceği Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiytarosu’na uğurlandı.

Yorumlar

piraye   -  Bağlantı 8 Haziran 2013, 21:05

helal olsun sana levent abi seni seviyoruz….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı