REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlara ikinci bir şans

Denizlili kadınlara ikinci bir şans

Denizli’de Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in himayelerinde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Kadınlar için Mesleki Eğitim” programı ile eğitimi yarıda kalmış, herhangi bir mesleği olmayan kadınlara ikinci bir şans tanınacak.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2014 Cumartesi, 11:06

Denizli’de Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in himayelerinde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesinin tanıtımı hızla devam ediyor. Polisevinde düzenlenen tanıtım toplantısına  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, Kaymakam eşleri, Kamu Kurum ve Kuruluşu İl Müdürlerinin eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa İlik, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

denizli-gonul-elcileri-projes-ic

Toplantıda konuşmasına Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir” sözüyle başlayan Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, ‘Kadınlar için Meslek Eğitimi’ projesi hakkında bilgi verdi.

Bayan Demir, “Meslek edinme projesi, bizim Türk toplumundaki bayanlarımızın yapması gereken yarım kalmış eğitimlerini tamamlaması ve onun devamı olarak da üniversiteye kadar yönlendirilmesi açısından çok güzel bir proje” dedi.

“Kadınlar İçin Mesleki Eğitim” Projesinin kadınların meslek sahibi olması açısından önemli olduğunu kaydeden Bayan Demir, “Onları ve ailelerini daha güvenli bir geleceğe taşımak, toplumun daha mutlu ve huzurlu, yarınların ise daha aydınlık olmasını sağlamak adına önemli bir adımdır. Kadınlar arasında eğitim düzeyinin yükselmesi hem bir modernleşme göstergesi hem de geleceğe ilişkin değişimler açısından önemli bir işarettir. Kadınların işgücü ve istihdama gereğince ve yeterince katılmaması yoksulluğu beslemektedir. Eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmeleri kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından önemlidir” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci ise konuşmasında yeterli eğitim verilmediğinde kadınların istihdama kazandırılmada sıkıntı yaşandığını, ancak bu proje ile amaca ulaşılacağının altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı