REKLAMI GEÇ

Denizli’nin mucitlerine 3 bin TL ödül

Denizli’nin mucitlerine 3 bin TL ödül

Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER)’in, ‘Bir fikrim var’ sloganıyla Denizli’de ilk kez düzenlediği ‘Genç Mucitler’ yarışmasında, ağlayan bebek birinci seçildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2013 Cumartesi, 18:27

Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER)’in, ‘Bir fikrim var’ sloganıyla Denizli’de ilk kez düzenlediği ‘Genç Mucitler’ yarışmasının finali dernek binasında yapıldı.

Yarışmaya katılan 48 buluş, icatlar, projeler ve hayatı kolaylaştıran tasarımlar arasından ilk 10’a kalanlar arasında yapılan final yarışmasında yetişkinlerde Adnan Kal tarafından hazırlanan ‘Korumalı Kıyafet’, gençlerde de Rumeysa Bayındır tarafından hazırlanan ‘Aylayan bebek’ birinci seçildi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 8 Mayıs Çarşamba Günü Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenecek törenle verilecek. Yarışmaya katılan eserlerde aynı salonda sergilenecek.

BİRİNCİYE 3 BİN TL PARA ÖDÜLÜ
Denizli’deki tüm sektörlerin Ar-ge ye, yeni fikirlere ve yeni buluşlara her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan EMEKDER Yönetim Koordinatörü Selim Demiralp, genç yetenekleri, ilginç fikir ve buluşları yarışma ile gün yüzüne çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Demiralp,“Özellikle sanayi sitelerinde çalışan üyelerimizin çok farklı fikirleri ve icatları olduğunu biliyorduk. Bu sıra dışı insanları bir araya getirmek, onların fikirlerini ve buluşlarını görmek, sektörlere ne gibi katkılar sağlayabileceğimizi anlamak için bu yarışmayı organize ettik. Yarışmamızın birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin ve üçüncüsüne bin lira para ödülü vereceğiz. Dereceye giren mucitlerimize 8 Mayıs’ta görkemli bir törenle ödüllerini vereceğiz. Dereceye giren eserleri de halkımıza tanıtacağız, sergileyeceğiz” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı