REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri haritaları

Denizli’nin Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri haritaları

Denizli merkezin ikiye bölündüğü kanun tasarısında yer alan Pamukkale İlçesi ve Merkezefendi İlçesi haritaları kamuoyuyla paylaşıldı.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 14:41

Denizli’nin büyükşehir kanunu taslağında merkezinde oluşturulacak iki büyük ilçenin haritaları da kamuoyuyla paylaşıldı. Haritalara bakıldığında Pamukkale’nin neredeyse kent merkezinin üçte ikilik bölümünü kapsadığı gözleniyor.

MERKEZEFENDİ İLÇESİ’NİN SINIRLARI
Merkezefendi İlçesi, yüzölçümü bakımından Pamukkale’ye göre oldukça küçük. Arada neredeyse 2 katı fark bulunuyor. Ancak ilçeye toplam 43 mahalle, 2 belde ve 6 köy mahalle olarak dahil oluyor.

Merkezefendi’nin il merkezindeki sınırları, Çevre Yolu’nun Kenan Evren Bulvarı ile kesiştiği noktadan Lise Caddesi’nden aşağıya doğru inip, Gazi Bulvarı’ndan (Çınar Caddesi) Gar’ın önüne kadar uzanıyor. Gar’ın önünden Üçgen Kavşafı’na doğru ilerleyen sınırı, Ankara Asfaltı Boyunca Pamukkale Kavşağı’na kadar gidiyor. Ankara Asfaltı’nın Sevindik tarafı Merkezefendi’ye Karşıyaka tarafı ise Pamukkale İlçesi’ne bağlanıyor.

İlçe, bu noktadan sonra Çürüksu Ovası’nda Çeltikçi, Salihağa, Üzerlik, Aşağışamlı’yı da içine alıp güneyde ise Servergazi’ye kadar uzanan alandan oluşuyor.

PAMUKKALE İLÇESİ’NİN SINIRLARI
Denizli’nin en büyük ilçelerinden biri olacak olan Pamukakle, Çürüksu Ovası’nın Aşağışamlı, Üzerlik, Salihağa, Çeltikçi bölgesinin kuzeyindeki Karahayıt, Akköy, Pamukkale gibi tüm yerleşim alanlarını içine alarak kuzeydoğuda Pınarkent’i de sınırlarına dahil ediyor. Ankara Asfaltı’nın Karşıyaka tarafı, Üçgen Kavşağının kent merkezine doğru Çınar’ın altında kalan tüm mahaller ve lise caddesinden yukarı doğru çıkıldığında askeri bölgenin kuzey doğusundaki tüm yerleşim merkezlerini içine alıyor. İlçe un uç noktada Cankurtaran’ı da içine alıyor.

Akköy(Pamukkale), bu yeni sınırlarıyla yasanın çıkmasının ardından seçimlere kadar Denizli’nin en kritik ilçesi olacak, turizm merkezleri, antik kentler, üniversite, toplu yaşam alanlarıyla ilçe belediyesi, şüphesiz Denizli’nin önümüzdeki seçimlerde siyasi partiler açısından tam bir kale savaşına sahne olacak.

Yorumlar

selçuk   -  Bağlantı 17 Ekim 2014, 11:17

haritadaki yazıları okumak için medyum olmak gerekiyor 😀

Ercan   -  Bağlantı 22 Ekim 2012, 01:23

DENİZLİ BÜYÜK ŞEHİR OLACAK DİYE SEVİNENLER ACABA DENİZLİ DE NELERİN DEĞİŞECEĞİNİ BİLİYORLARMI ? ONUN HESABINI YAPAN YOK EMLAK VERGİSİNDEN TUTUNDA VS.YÜZDE YÜZ ARTIŞLAR OLACAK BUNUN HESABINI DA YAPIN BÜYÜK ŞEHİR OLMASI SADECE BELEDİYENİN İŞİNE YARIYACAK

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı