REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’YE YENİ 60 GÖLET YAPILACAK

DENİZLİ’YE YENİ 60 GÖLET YAPILACAK

Denizli’de Türkiye’ye örnek projelerin başladığını söyleyen Vali Abdülkadir Demir, bölgedeki göletler projesi için Bakanlıktan kaynak aktarıldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2011 Cumartesi, 18:51

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Denizli’de tüm ilçeleri kapsayan çalışmalarımız tamamlandığında 170 gölet yeri belirlendi. 60 gölet yeri de incelendi. Bu çalışmalar sırasında yeni kaynaklar da bulundu. Denizli’de gölet yapımı için bakanlık tarafından İl Özel İdaresine 65 milyon lira ödenek aktarıldı. Şu ana kadar 8 projenin yapım çalışmaları devam ediyor 2012 Haziran ayında tamamlanacak, 5 projenin bu ay sonunda projesi teslim edilecek. Kalanlar ile ilgili olarak da proje çalışmaları devam ediyor ” dedi.

Denizli ile ilgili olarak gelen her projenin başının üzerinde yeri olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, “Denizli’ye bu güne kadar büyük yatırımlar yaptık, önemli projeler başlattık. Bugünde Denizli’ye gelirken elimiz boş gelmedik. Denizli için dört önemli müjdemiz var. Bu projelerimizi de çok kısa sürede başlayıp bitireceğiz. Biz projenin ihalesini yaparken temelini atarken, bitiş tarihini de belirliyoruz ” diye konuştu.

Daha önce temeli atılan Akbaş Barajı’nın 12.12.2012 tarihinde açılışa hazır hale getirmek için talimat verdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, ayrıca “Bin Günde Bin Gölet ” projesi kapsamında, Denizli için ne kadar sulama göletine ihtiyaç varsa hepsinin yapılması için DSİ’ye talimat verdiğini, yine bilgisayar kontrollü damlama sulama sistemi için il özel idaresine kaynak aktarıldığını bildirdi.

Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından Denizli Milletvekilleri tarafından 14 milyon liraya mal olacak ve 3 bin 910 dekar alanın sulanacağı Baklan ve Güney ilçelerine gölet ve sulama tesisi, 140 bin dekar arazinin cazibeli suyla sulanacağı Yenicekent İletim Kanalı, 4 İlçeye otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulması ve Denizli Merkez ve Honaz İlçesine taşkın ve rusubat kontrol tesisinin kurulacak olmasının müjdesini verdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı