REKLAMI GEÇ

DEPREM ÖNCEDEN TAHMİN EDİLEBİLİR

DEPREM ÖNCEDEN TAHMİN EDİLEBİLİR

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Altan, İtalya’da depremi önceden tahmin edemedikleri suçlamasıyla bilim adamlarının yargılanmasının, haklı nedenlere dayandırılabileceğini belirtterek, depremin önceden tahmin edilebileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Eylül 2011 Çarşamba, 16:45

Türkiye Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Metin Altan, İtalyan yargıçların ülkenin en ünlü 5 deprem profesörü hakkında, depremi önceden tahmin edemedikleri için açtıkları davayı, bir protokol için geldiği Denizli’de değerlendirdi.

Birinci derece deprem bölgesi içinde yer alan Denizli’de yapı arsalarının deprem testlerinin zorunlu kılınmasına ilişkin bir protokol için Denizli’de bulunan Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Metin Altan, günümüzde depremin önceden tahmin edilebileceğini söyledi. Bir deprem bölgesinde uzun süren incelemelerin o bölgenin depremsel hareketliliklerine yönelik bilim adamlarına önemli veriler sunduğunu belirten Altan, bu nedenle İtalya’da açılan davanın haklı gerekçelere sahip olabileceğini belirtti.

Altan, İtalya’daki davanın Türkiye’de yalnızca bilim adamları değil kamu sorumluları açısından örnek teşkil etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Altan, “Kamu görevlilerinin biraz daha duyarlı olması konusunda sadece bir bilim adamı konusunda değil, diğer kamu kurumlarında çalışanlar açısından da önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı