REKLAMI GEÇ

Depreme dayanıksız okula prefabrik çözüm

Depreme dayanıksız okula prefabrik çözüm

Depreme dayanıksız olduğu rapor edilen Göveçlik İlköğretim Okulu’nun yerine yeni binanın yapılmasının uzun süreceği düşünülerek, geçici olarak prefabrik bina yapılmasına karar verildi. Hayırsever İşadamı Seyfi Başer, 250 bin TL katkıda bulunarak ek binanın yapılması için protokol imzaladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2009 Cuma, 01:00

Valilik Makamında gerçekleşen protokol törenine, Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İşadamı Seyfi Başer, Göveçlik Belediye Başkanı Erdoğan Akman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı. Göveçlik Beldesi’nde yaptırılacak olan Denizli Ekrem Başer İlköğretim Okulu ek binasının maliyetinin 550 bin TL’si devlet, 250 bin TL’si hayırsever tarafından karşılanacak. 12 derslik olarak planlanan prefabrik okul, bodrum+zemin+1 kat olarak inşa edilecek.

Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, geçtiğimiz hafta yapılan afet tatbikatında, uzmanlar tarafından bazı okulların deprem denetiminden geçirildiğini, Göveçlik İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğini ve buradaki öğrencilerin Başkarcı İlköğretim Okulu’na taşımalı sistemle eğitimlerine devam ettiklerini hatırlattı. Vali Erkmen, Hayırsever Seyfi Başer ile Göveçlik’e bir ilkokul kazandırmayı planladıklarını, ancak okulun depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi sonrası, mevcut inşaatın tamamlanmasının uzun süreceğinin düşünülerek, ek prefabrik bina yapılmasına karar verdiklerini ve bu ek binanın inşaatının da Hayırsever İşadamı Seyfi Başer ve Özel İdare katkısı ile yapılacağını söyledi. Konuşmanın ardından, okul protokolü Vali Yavuz Erkmen ve Hayırsever İşadamı Seyfi Başer tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı