REKLAMI GEÇ

Engellilere 700 bin avroluk proje

Engellilere 700 bin avroluk proje

Denizli Belediyesi ve Almelo Belediyeleri’nin yürüttüğü projede, engelli derneklerinin ortaya koyduğu projeler hayat bulacak. 700 bin avroluk proje kapsamında, 250 fiziksel engelli teste tabi tutulacak, 180 kişi mesleki eğitim alacak ve proje sonunda 60 kişi istihdam edilmiş olacak.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli ve Almelo Belediyeleri’nin kardeş şehir ilişkisi altında uygulamaya koyduğu “Engelliler Çalışıyor Projesi’nde, engelli derneklerinin ortaya koyduğu projeler hayat buluyor.

Projede gelinen son durumun değerlendirilmesi amacıyla Denizli Belediyesi’nde toplantı düzenlendi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erhan Çalışkan önderliğindeki toplantıya, Hollanda Almelo’dan Engelliler Çalışıyor Projesi Koordinatörü Ivo Van Dongen, proje ortaklarından Workability Europe Başkanı Hans Vrind’inde aralarında bulunduğu 11 kişilik Hollanda heyeti, İş-Kur Denizli İl Müdürü Mevlüt Akman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Etüt Proje Müdürü Pınar Gülmez ile çok sayıda engelli dernekleri başkanları katıldı. Başkan Yardımcısı Çalışkan, yürütülen projede gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Bundan sonraki aşamada, her engelli derneğinin proje üretmesini ve projelerin Denizli Belediyesi’nce destekleneceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Çalışan, “Sizlerin günlük hayatta karşılaştığınız sorunların çözümü, yaşamınızın kolaylaştırılması ve engellilerin işsizliği gibi konularda bizlere proje getirmenizi istiyoruz. Bu projeleri bizler destekleyerek hayat bulmasını sağlayacağız Amacımız, tüm engellilere yardım etmektir” dedi. Toplantıda ayrıca, proje kapsamında kurulacak test merkezi sayesinde engellilerin uygun çalışma koşullarında istihdam edilmesi, işverenlerinin eleman ihtiyaçlarının engellilerce karşılanması konuları da görüşüldü. Bu arada, engelli dernekleri temsilcileri de görüş ve önerilerini aktardı.

Engelliler Çalışıyor Projesi

Proje, fiziksel engelli vatandaşlarımızın yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda meslek edinmelerinin yanında, Denizli’nin işgücü ihtiyacının da nitelikli eleman yetiştirerek karşılamasını hedefliyor. Engelliler Çalışıyor Projesi, Hollanda Dışişleri Bakanlığı MATRA programı kapsamında yürütülüyor ve finanse ediliyor. MATRA fonu, Hollanda Dışisleri Bakanlığı tarafından Orta ve Doğu Avrupa’nın gelişimini desteklemek amacıyla verilen bir fon. Projenin yabancı ortakları Hollanda içinde faaliyet gösteren ve engelli eğitim ve istihdamı konularında ülke çapında çalışan Workability International Europe, Almelo’da aynı konularda çalışmalarını sürdüren SOWECO, Almelo Belediyesi ile Bureau Mink, ROC van Twente, Activa Central Europe, Prowerk, CWI ve Cerdi. Projenin yerel ortakları; Denizli Belediyesi, İŞ-KUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve Sakatlar Derneği.

Denizli Belediyesi’nin yerel koordinatörlüğünü üstlendiği projenin bütçesi 700 bin avro. Üç yıl sürecek olan proje kapsamında, 250 fiziksel engelli teste tabi tutulacak, 180 kişi mesleki eğitim alacak ve proje sonunda 60 kişi istihdam edilmiş olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı