REKLAMI GEÇ

Engellilere büyük kolaylık

Denizli Belediyesi öncülüğündeki engelliler platformu, engellilerin saç kesimi konusunda Berberler Odası’yla anlaştı. Buna göre yatalak ve ağır hasta olan engellerin saçları ücretsiz, diğer engellilerin saçları ise yüzde 50 daha ucuza tıraş edilecek.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Belediyesi’nin sekretaryalığını yürüttüğü ve aralarında Görmeyenler Kültür ve Birleşme, Otistik Çocukları Koruma ve Yaşatma, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma ve Yaşatma gibi 8 engelli derneğinden oluşan Engelliler Platformu, Bizim Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği’nde toplandı.

Bizim Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Daşdemir, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için her dernek temsilcisinin bir şeyler yaptığını söyledi. Saç kesiminin tüm engellileri ilgilendirdiğini ifade eden Daşdemir, bu konuda gerekli kolaylık sağlanmasını istedi. Diğer dernek başkanları da saç kesimi hakkında görüşlerini aktardı. Denizli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hayrettin Duran da, belediyenin engellerin berbere götürülüp getirilmesinden, engellilere ulaşılmasına kadar her konuda yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Denizli Berberler Odası Başkanı adına toplantıya katılan yönetim kurulu üyesi Abdullah Aksoy da, berberlerin engellilerin tıraşı konusunda gerekeni yapacağını belirtti. Daha sonra, yatalak ve hasta olan engelli tıraşlarının ücretsiz yapılmasına, diğerlerinde ise yüzde 50 indirme gidilmesine karar verildi. Hasta ve yatalak olan hastalar evlerinde tıraş edilecek. Diğerlerine ise kart verilerek istedikleri berberde yüzde 50 indirimli tıraş olma imkanı sunulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı