REKLAMI GEÇ

Forum Çamlık’ın bilirkişi raporu hazır

Forum Çamlık’ın bilirkişi raporu hazır

Geçtiğimiz günlerde, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından resmi açılışı yapılan Forum Çamlık Alışveriş ve Yaşam Merkezi için TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun, Denizli Belediyesi aleyhine açtığı davada, bilirkişi raporu tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Geçtiğimiz günlerde, Başbakan Erdoğan’ın Denizli ziyareti sırasında, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından resmi açılışı yapılan Forum Çamlık için bilirkişi raporu tamamlandı.

Forum Çamlık Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatı hafriyat halindeyken, yürütmenin durdurulması için TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Denizli İdari Mahkemesi’ne, Denizli Belediyesi aleyhine dava açmıştı. Dava açılması sonrası, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden 4, Pamukkale Üniversitesi’nden 1 uzmanın katılımı ile bilirkişi heyeti oluşturulmuş ve heyet alanda inceleme yapmıştı.

Forum Çamlık’ın imara ve mevcut tüzüğe aykırı olması nedeniyle açılan dava sonucu, bilirkişi heyeti, bir senelik sürenin sonunda, raporunu tamamlandı. Heyet tarafından oluşturulan rapor, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun gerekçesinin haklı olduğunu belirtiyor. Bilirkişi heyetinin, konuyla ilgili raporu tamamlandığını belirten TMOBB İKK Sekreteri Aydın Yücel, konunun mahkeme aşamasında olması nedeniyle yorum yapmaktan kaçındı. Davayı açtıklarında, yürütmenin durdurulmasını istediklerini, varolan bir bina olmadığı için yıkım gibi bir isteklerinin olmadığını hatırlatan Yücel, “Bilirkişi heyetinin raporu, mahkemece incelenecek ve mahkeme bu konuda karar verecek. Mahkemenin kararından sonra çözümü ise Denizli Belediyesi üretecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı