REKLAMI GEÇ

Bu fotoğraftaki detaya dikkat

Bu fotoğraftaki detaya dikkat

Gökpınar Göleti’nde 23 kiloluk sazan balığı yakalandı. Balığı yakalayan kişi fotoğrafını sosyal medyada paylaşınca yeni bir tartışmayı başlatmış oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2018 Pazar, 13:39

Tarımsal sulama amaçlı kullanılan, aynı zamanda içme suyu rezerv göleti olan Gökpınar Baraj Göleti’nde bohçacılara karşı yürütülen mücadele zaman zaman sonuç verse de istenmeyen görüntüler de ortaya çıkıyor.

Son olarak geçen hafta gölette yapılan incelemelerde kaçak olarak suya bırakılan çok sayıda misina ağa rastlandı. Güvenlik güçleri bölgede kontrollerde bulunurken, ağların sahiplerine ulaşılamadı. Ekipler daha sonra sudaki ağları toplayarak imha etti.

Bölgeyi gönüllü olarak koruyan amatör balık avcıları güvenlik güçlerinden kontrollerini artırmalarını isterken, “Özellikle hafta sonlarında kaçak avcılar göletin çeşitli noktalarına değişik ebatlarda ağlar seriyor. Buradan tutulan balıklar daha sonra semt pazarlarına satılıyor. Amatör avcılar için av yasağı 1 Mart’tan sonra başlayacak fakat burada ticari amaçlı avcılık kesinlikle yasak. Buna karşın bazı kişiler bu yasağı sistemli olarak ihlal ediyor. Denetimlerin ve kontrollerin sık olmaması nedeniyle kaçak avcıların önü alınamıyor. Ayrıca buradan çıkarılan balıkların satışı da kesinlikle yasak. Amatör balıkçıların olta ile de olsa tuttukları balıkları satmamaları gerekiyor. Bu konuda yetkililere sesleniyoruz.Hem semt pazarlarında hem de Gökpınar Barajı bölgesinde denetimler artırılmalı” diye şikayet ettiler.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI, TARTIŞMA BAŞLATTI
Diğer yandan genç bir sosyal medya kullanıcısının Gökpınar Baraj Göleti’nde tuttuğu 23 kiloluk sazan balığı fotoğrafını paylaşması da yeni bir tartışmayı alevlendirdi. Fotoğraftaki balığın solungaç bölgesindeki kan izlerinden, sazanın ağ ile tutulduğunun net bir şekilde anlaşılması amatör avcıları kızdırdı. Tepkiler sonrasında Denizlili sosyal medya kullanıcısı genç fotoğrafı kaldırırken ardında tartışmaları bıraktı. Amatör balıkçılar sürdürülebilir avcılık için yasa dışı ekipmanla avcılığın önüne geçilmesi gerektiği görüşünde birleşirken, artık gölet çevresinde nöbete başlayacaklarını duyurdular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı