REKLAMI GEÇ

İki el birleşti

Denizli Belediyesi Sevgi Eli ile işadamlarının ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesine yönelik 3 yıldır faaliyetini sürdüren Dost Eli Derneği, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak üzere birleşti.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2007 Salı, 00:00

Dost Eli Derneği Başkanı Nevzat Özel, biri kamu kurumu diğeri ise sivil toplum kuruluşu olan aynı amaca hizmet eden 2 kurum için Anemon Otel’de toplantı düzenledi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, dernek üyeleri iş adamları ile aralarında Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Raşit Güntaş gibi birçok sivil toplum kuruluşu başkanları ile iş adamları katıldı.

Toplantıda, Sevgi Eli ile Dost Eli’nin faaliyetleri, mevcut durumu, yapacağı çalışmalar ile birleşmesi durumunda nasıl bir birlikteliğin ortaya çıkacağı görüşüldü. Başkan Zeybekci ve dernek başkanı Özel ile işadamları önerilerini ortaya koydu.

Başkan Zeybekci, belediyenin yardıma ihtiyacı olan herkese elini uzatmasının yanında rehabilitasyon ve engellilerin eğitimi gibi konularda uluslararası projeleri de yürüttüğünü söyledi. Dost Eli’yle Sevgi Eli’nin aynı amaca hizmet ettiğini kaydeden Zeybekci, ‘Engellilerin eğitimi ve yardım konularında 1 milyon avroluk projeyi başlattık ve devam ettiriyoruz. Kardeş şehir Almelo da var. Bu fonlardan hepimiz faydalanmalıyız. Ayrıca, birleşmenin hukuki yapısını oluşturmalıyız. Birleşmeyle ihtiyaç duyulacak mekanı oluşturmalıyız’ dedi.

Dost Eli Derneği Başkanı Özel de, Dost Eli’nin birleşmeyle daha aktif hale geleceğini, kayıtların daha sağlıklı tutularak yardımların daha profesyonel ekiplerce yürütüleceğini söyledi. Özel, tüm iş adamlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk ise Sevgi Eli yardımlarına siyasetin karıştırılmadığını ancak bunun gelecekte karıştırılmayacağı anlamına gelmediğini belirterek bunun birleşmede kayıt altına alınması gerektiği görüşünü aktardı.

Bu arada geliriyle kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, engelli, yatalak, hasta ve bakıma muhtaç insanlara yardım edilmek üzere Coşkun Sabah konseri organize edildi. Açıkhava Tiyatrosu’nda 20 Haziran 2007/Çarşamba günü saat 20:30’da başlayacak konser için, toplantıda iş adamlarına bilet satıldı. İşadamları, konsere büyük ilgi göstererek 2 bin 500 bilet aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı