REKLAMI GEÇ

İŞİ BİLENE BIRAKIN!

İŞİ BİLENE BIRAKIN!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten, yapı inşa etmenin bir ilim işi olduğunu belirterek, “Herkes nasıl kendi elbisesini dikemiyorsa, binasını da yapamaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2011 Pazartesi, 16:33

Van’da meydana gelen depremle ilgili bir değerlendirme yapan Demirten, ölenlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunarak, “Neden hep canımız yanıyor? Aklımız nerede, vicdanlar nerede? İlim, irfan, insanlık nerede? Mutlaka ağır darbeler almadan yaşanacak bir dünya inşa edemeyecek miyiz? Bugün Van’da olanın gelecekte Denizli’de, Çameli’nde, Buldan’da, Honaz’da olmayacağını kimse garanti edemez. Yurdumuzun başka bir bölgesi de olsa çok fark etmez. Canlar kaybedilir, anaların yüreği yanar, çocuklar kimsesiz kalır” diye konuştu.

Bina yapmanın elinden başka iş gelmeyenlerin, “Her işi yaparım” diyenlerin, para kazanmak için kulvar değiştirenlerin yapacağı bir olmadığını vurgulayan Demirten, yetkililere çağrıda bulundu: “Yasal boşluklar var. Müteahhitlik, mühendislik, mimarlık yasaları, ileri devletler ölçeğinde düzenlenmelidir. Müteahhitler kurumsallaşmalı, teknik yetkin kadrolar bulundurmalı. Mühendis ve mimarlar, uzmanlık eğitimi almalı. Bilgi ve tecrübeye dayalı kotalar olmalı. Devlet binaları da zarar görmektedir. Bunu nedenleri bilinmekle beraber önlem almayan, alamayan idarecilerin varlığı üzmektedir. İhale Yasası’nda en düşük teklife itibar etmek marifet değildir. Gölgesinden korkan, yaptığı işin ciddiyetini taşımayan idareciler, o koltukları işgal etmeye devam etmesin. Çürük binalarda insanların ölmesi, aslında birilerinin işlediği cinayetlerdir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı