REKLAMI GEÇ

İşitme engellilerin belediye ile engeli kalktı

İşitme engellilerin belediye ile engeli kalktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ‘İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz’ sloganıyla başlatılan Sosyal Sorumluluk Projesi’ne, Denizli Belediyesi de dahil oldu. Projeyle, işitme engellilerin Denizli Belediyesi’nin sabit hattına cep telefonlarıyla kısa mesaj atıp, hizmet almalarını sağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2013 Perşembe, 14:24

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Denizli Belediyesi’nin dahil olduğu projeyle ilgili tanıtım toplantısı Meclis Salonu’nda yapıldı. Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, Engeliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ve işitme engelli vatandaşlar katıldığı toplantıda ‘Engelsiz Mesaj’ adı verilen ‘İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Sosyal Sorumluluk Projesi’ tanıtıldı.

Denizli Belediyesi’nin de projeye dahil olmasıyla, işitme engelliler, taleplerini kısa mesaj yoluyla belediyenin sabit telefon hattına gönderebilecek. Bu sistemle işitme engelliler, ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi geniş bir yelpazede hizmet alabilecek. Belediyede görevli kişi, işitme engelliden aldığı mesajı anında geri mesaj göndererek cevaplayacak.

Belediye Başkanı Osman Zolan, en büyük engelin beyinlerdeki ve gönüllerdeki engeller olduğunu belirterek, “Engelliler de bizim insanımız. Onlar için ne yaparsak yapalım. Öncelikle zihinlerdeki engelleri kaldırmak gerekiyor. Şimdi bakanlığın başlattığı projeyle bizde engellilerin önündeki iletişim engelini kaldırıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımız, atacakları kısa mesajla sorunlarını veya isteklerini belediyeye iletecek. Biz de hemen geri mesaj göndererek sorunlarını halledeceğiz” dedi.

Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca ise işitme ve konuşma engellilerin yaşadıkları sıkıntıları bu sistemle çözüleceğini, engeli vatandaşların SMS’lerinin SMS’le cevaplanacağını ve kullanıcılardan ek bir cihaz veya başka maliyetlerin alınmayacağını da söyledi.

Toplantıda, projeyi test etmek amacıyla, işitme engelli vatandaşlar, Denizli Belediyesi’nin telefon numarasına cep telefonlarından kısa mesaj gönderdi. İşitme engelliler projeyi, işaret diliyle alkışladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı