REKLAMI GEÇ

Karakurt’un sorunları çözülecek

Karakurt’un sorunları çözülecek

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2009 yerel seçimleri sonrası belediyeye bağlanan Karakurt Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, “Karakurt’un sorunları çözülecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2012 Pazartesi, 17:49

Başkan Zolan, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle Karakurt’a giderek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle kahvesindeki toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda vatandaşlar merak ettikleri tüm sorunların cevabını aldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sorunların, kanalizasyon, okul, tarımsal sulama suyu ve mezarlık yapımıyla ilgili konularda birleştiğini belirtti. Sürekli olarak yeni bağlanan belde ve köylere giderek sorunları yerinde görmeye çalıştığını kaydeden Başkan Zolan, şunları ifade etti: ‘Karakurt’un çözülmeyen bir tek sorunu kalmayacak. Bilindiği üzere 1995’de alınan bir yasa gereği baraj koruma alanında kalan bölgelerde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak mevcut yapılar korunabilir. Eklenti yapılmaksızın boyama, tamirat gibi işlerinizi yapabilirsiniz. Buranın akıbetinin ne olacağı 1995’de yazılmıştır. Doğruyu söylememiz lazım. Günü birlik insanları kandırma üzerinden yalan üzerinden hiçbir yere ulaşılmaz. Burada yeni bir yapılaşma yapılması, gelişmesi mümkün değildir. Yeni yapılarınızı ise yeni Karakurt olarak bilinen yukarı bölgeye yapmanızı öngörüyoruz.’

Başkan Zolan, kanalizasyon, sulama suyu, okul ve mezarlık konusunda ise mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının giderileceğini belirterek, ‘Bağbaşı’ndan akan suyun daha fazla alanda sulama amaçlı kullanılması için üzerimize düşeni yapacağız. Cazibeyle sulanıyorsa cazibeyle, olmuyorsa elektrikle suyu tarlalara ulaştırmaya çalışırız. Hukuki sorun yoksa bu sorunu çözeriz. Sizden isteğimiz elektrik maliyeti olursa bunları paylaşmanızdır. Belediyemize ait yeni yerleşim bölgesinde gösterilen okul alanını da eğitime bağlayacağız. Muhtarımız baraj kenarındaki 5 dönümlük alanın park yapılmasını istiyor. Elbette en kısa sürede en güzel parklardan birini buraya yapacağız. Planlamayla ilgili sıkıntı yoksa kanalizasyonunu hemen çözeriz. Mezarlık yeri içinde talimatı verdim. Bu sorun da en kısa sürede çözüme kavuşacak’ dedi.

Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler ile mahalle sakinleri yeni Karakurt bölgesini gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı