REKLAMI GEÇ

Kentgaz’dan yatırıma devam

Geçtiğimiz aylarda, Denizli’de yatırımı durdurabileceklerini açıklayan Kentgaz yetkilileri, bu karardan vazgeçtiklerini ve Denizli’ye 2007 yılında 9 trilyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Kentgaz, çark etti. Denizli’de, yeterli aboneye ulaşamadıkları için Denizli’de yatırımı durdurma kararı alabileceklerini açıklayan Kentgaz yetkilileri, şirket yönetiminden yatırımlara devam etmek için yetki aldıklarını duyurdu. Kentgaz Genel Müdür Yardımcısı Işık Deniş, bu yıl Denizli’ye 9 trilyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Kentgaz Genel Müdürü Mahmut Raci Özkesen ve Kentgaz Genel Müdür Yardımcısı Işık Deniş, DGC’de yaptıkları basın toplantısında, Kentgaz’ın 2007 yılı yatırım programı ve yatırım yapılacak bölgeler hakkında açıklamalarda bulundu. 1 yıldır Denizli’de olduklarını hatırlatan Özkesen, bu süre içerisinde 150 kilometrelik doğal gaz hattı döşediklerini ve 50 bin konutun önünden bu hattı geçirdiklerini söyledi.

17 bin aboneye ulaştılar

Hedeflerinin, 50 bin konutun tamamına servis kutusu koymayı hedeflediklerini belirten Özkesen, “Bu sene iki değişik bölgeye yatırım yapacağız. Temmuz ayında da yatırımlarımızı küçük ölçekte genişletebiliriz. Denizli halkının doğal gaza yoğun ilgi göstermesi ile 17 bin aboneye ulaştık. 110 firma bizden yetki aldı. 110 rakamı, aynı ölçekteki kentlere göre yüksek bir rakam. Denizli, Türkiye’de tesisat dönüşümlerinin en hesaplı yapılabildiği bir kent haline geldi. Dönüşümde, İstanbul rakamlarını yakaladık” dedi.

Kampanya süresi 15 gün uzatıldı

Özkesen, 1 Mayıs 2007 tarihinde başlattıkları 5×5 doğal gaz aboneliği kampanyası süresince, 7 bin Denizlili’nin doğal gaz abonesi olduğunu ifade etti. Özkesen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin ricasıyla kampanyayı 23 Haziran’a kadar uzattıklarını söyledi. Özkesen, “Kampanyada, doğal gaz abonelik bedeli olan 149 dolar+KDV, 5 YTL’si peşin ve kalan miktarı 5 eşit taksitte ödeniyor” dedi.

İki bölgeye yatırım yapılacak

Kentgaz Genel Müdür Yardımcısı Işık Deniş, şirket yönetim kurulundan yeni yatırımlar için yetki aldıklarını belirterek, önümüzdeki kış daha çok Denizlili’nin doğal gazın konforu ile tanışacağını söyledi. 2007’de yatırım yapacakları alanları da açıklayan Deniş, “Denizli Belediyesi önünden başlayarak, Gazi Bulvarı’na, oradan Doktorlar Caddesi’ne ve Saltak Caddesi’ne, daha sonra Mimar Sinan Caddesi’nden sağa dönerek Lozan Caddesi’ne ve Dumlupınar Caddesi’ne ve buradan da Lise Caddesi üzerinden yine Denizli Belediyesi önüne geldiğimiz zaman çizdiğimiz sınırların içerisinde kalan alana yatırım yapacağız. Bu alanda 7-8 bin konut var” dedi. Deniş, 2007’de yatırım yapacakları ikinci bölgenin ise Hallaçlar Beldesi’ndeki 1200 Evler ve bu alanın karşısındaki toplu konut alanı olduğunu söyledi. Deniş, talep geldikçe yatırım alanlarını genişleteceklerini de dile getirdi.

2007 sonunda yatırım

25 milyon dolara ulaşacak

Bu sene içerisinde yatırım yapacakları alanda 15 bin konutun önünden geçeceklerini dile getiren Deniş, “2007 sonunda 65 bin dairenin önünden doğal gaz hattını geçirmiş olacağız. 2006’da yatırım yaptık ve durduk. Bundan sonra yatırımları hızlandıracağız. Önümüzdeki sene Yenişehir ve Servergazi’de yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bu sene içerisinde 9 trilyon liralık yatırım yapacağız. Bugüne kadar Denizli’ye 17 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yani yıl sonunda Denizli’ye toplam 25 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız” diye konuştu.

‘Mecbur, birbirimize katlanacağız’

Kentgaz Genel Müdürü Mahmut Raci Özkesen, yine bu sene de geçen sene olduğu gibi tozlu yollar içinde mi yaşayacağımıza dair soruya, “Bu sene de sokak sokak döşeme yapıp, aynı gün içinde kapatacağız. Servis hatlarının bağlanması ayrı bir teknik gerektiriyor. Yani bu sene de çevreye en az miktarda rahatsızlık vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz ama bu sene bir de su sıkıntımız var. Mecbur, karşılıklı olarak birbirimize katlanacağız. Bu bir nimet-külfet dengesi” dedi. Özkesen, Denizli’deki çalışmalarını 5 sene içerisinde bitireceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı