REKLAMI GEÇ

KUMSAR, JAPONYA’DAKİ FELAKETİ YORUMLADI

KUMSAR, JAPONYA’DAKİ FELAKETİ YORUMLADI

Japonya deprem ve sonrasında oluşan tsunami felaketiyle boğuşuyor. Yaşanan felaket sonrası Türkiye’de de gözler bu bölgeye çevrildi. Konu hakkında yapılan canlı yayınlara ise Pamukkale Üniversitesi damgasını vurdu.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2011 Cuma, 15:46

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Japonya’da meydana gelen tsunaminin bölgede olan hareketliliğin boyutlarını gösterdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl, yaklaşık 6 aylık bir eğitim için Japonya’da kalan ve bölgenin tektonik yapısı, tsunami ve depremle mücadele çalışmalarını yakından görme fırsatını bulan Kumsar, gün boyu ulusal kanalların canlı yayınlarında gözlemlerini aktardı.

NTV 12.00 Haber Bülteni’nde ilk olarak bölgede yaşanan felaketi değerlendiren Prof. Dr. Kumsar, bu bağlantıdan bir saat sonra bu kez Oğuz Haksever’in sunduğu NTV Japonya Özel Yayını’na katılarak bölgedeki tabloyu anlattı. Yaklaşık yarım saat boyunca Haksever’in sorularını yanıtlayan Kumsar ve PAÜ, güne damgasını vurdu. Kumsar daha sonra Kanal 24’ün haber bültenine canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Burada da Japonya’da yaşanan deprem, sonrasında yaşanan tsunami ve yol açtığı sonuçları değerlendiren Kumsar, bölgede olağanüstü bir hareketliliğin olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı