REKLAMI GEÇ

Mezunsan salon indirimli

Mezunsan salon indirimli

Denizli Belediyesi’nin ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği Sağlıklı Evlilik Okulu mezunları belediye meclisince alınan karar ile artık daha az nikah salonu ücreti ödeyecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2012 Çarşamba, 15:03

Denizli Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak “Ailemi Seviyorum Projesi” kapsamında hayata geçirdiği Sağlıklı Evlilik Okulu yeni evlenecek çiftlere manevi kazanımlarının yanı sıra maddi katkıyı da beraberinde getirdi. Sağlıklı Evlilik Okulu mezunları belediye meclisince alınan karar ile artık Denizli’deki nikah salonları için daha az ücret ödeyecek.

Sağlam bir aile yapısı oluşturabilmek adına eğitimlere başlanan Sağlıklı Evlilik Okulu’nu özendirmek amacıyla Denizli Belediye Meclis’i okula katılan çiftlere nikah salonu ücretini yarı yarıya düşürdü. Karar oy çokluğu ile kabul edilirken, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı meclis üyelerine okulun amacı ve eğitimler hakkında bilgi verdi. Sağlıklı Evlilik Okulu’nda evlenecek çiftlere uzman kişiler tarafından eğitim verileceğini açıklayan Otaklı, “ Haftada 2 gün 2’şer saat olmak üzere toplam 16 saat sürecek eğitimin 1. dönemi 14 Şubat’ta tamamlanacak. Kursta, evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturmak, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim gibi konularda eğitim verilecek” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonun tarafından hazırlanan raporda, mesai saatleri içinde İncilipınar ve Ferit Ali Küçüka Nikah Salonları’ndan hiçbir nikah için ücret alınmadığı belirtilirken, Sağlık Evlilik Okulu mezunları için mesai saatleri dışında İncilipınar Nikah Salonu 200 TL’den 100 TL’ye yine aynı salon için hafta sonu 350 TL’den 175 TL’ye hafta sonu Ferit Ali Küçüka Nikah Salonu’nda kıyılacak nikahlar için 200 TL olan ücretin 100 TL’ye indirilmesi istendi. Evlerde ve düğün salonlarında verilecek hizmet karşılığı 250 TL olan ücretin ise 125 TL’ye, düşürülmesi talep edildi. Plan ve Bütçe Komisyonun tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda mecliste görüşülen gündem maddesi CHP’nin 8 ret, Ak Parti, MHP ve İşçi Partisi’nin 28 evet oyu ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı