REKLAMI GEÇ

MÜDÜR BEY BU NE?

MÜDÜR BEY BU NE?

Adli yılın açılışında konuşan Baro Başkanı İlhan, Denizli’nin en çok suç işlenen ilk on kentten biri olduğunu vurgulayınca Vali Abdülkadir Demir, iddiaya göre Emniyet Müdürü Atilla Çınar’a durumu sordu. Çınar’ın bunun üzerine “elimizden geleni yapıyoruz” dediği öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2011 Salı, 16:29

20011-2012 Adli yılının açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın Denizli’nin yaşanabilir kentler sıralamasında adli vakalar nedeniyle en son sıralarda olduğuna değinmesinin Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i rahatsız ettiği iddia edildi. İddiaya göre, Vali Demir, İlhan’ın açıklamalarından ardından durumu Emniyet Müdürü Atilla Çınar’a sordu.

ÇINAR’A DURUMU SORDU
Törenden sonra Emniyet Müdürü Çınar’ı yanına çağırarak “Müdürüm açıklamaları duydunuz mu? Nedir bu durum” diye sorduğu, Çınar’ın ise Vali Demir’e söz konusu araştırmada asayiş kayıtlarına değil adli kayıtlara dayandırılarak sıralama yapıldığı, Denizli’de asayişin sağlanması için ellerinden gelen özeni gösterdiklerini cevabını verdiği öne sürüldü.

ASAYİŞE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
İlimize Erzincan’dan atanan Vali Abdülkadir Demir’in özellikle, asayiş konusunda çok hassas olduğu belirtiliyor. Huzur ve güven konusuna aşırı önem verdiği belirtilen Demir’in Erzincan’da görev yaptığı sürede modern kentlerin en önemli unsurunun asayiş ve huzurun daimi olması konusuna sık sık vurgu yaptığı da biliniyor

DENİZLİ YAŞANABİLİR KENTLERDE GERİDE
Başkan İlhan törende yaptığı konuşmasında Denizli’nin yaşanabilir kentler sıralamasında arzu edilmeyen bir sırada olduğuna vurgu yaptı. İlhan konuşmasında, “Anadolu kaplanı olarak anılan ilimiz maalesef yaşanılacak kentler sıralamasında iyice gerilere düşmüş ve işlenen suçlar açısından ele alındığında da en çok suç işlenen ilk 10 il arasına girmiştir. Bütün bu olumsuzluklar adliyemize düşen yükün ve iş yoğunluğunun artması anlamındadır. Adliye binamızın fiziki şartlarının ve personel sayısının yetersizliğini, adalet hizmeti verenlerin zor koşullar altında çalışmakta olduğunu zaten görmekteyiz. İlimize yapımı planlanan ek adliye binamızın bir an önce yapımına başlanması gerekmektedir. Mevcut adliye binamızın yetersizliğinden dolayı Bölge İdare Mahkememize bina arayışı sürmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı