REKLAMI GEÇ

Şeb-i Arus’a davet

Şeb-i Arus’a davet

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 744’üncü yıl dönümünde anma programı düzenliyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pazar günü saat 20’de, Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenleyecekleri anma gecesine tüm hemşehrilerini davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2017 Cuma, 12:53

Denizli Büyükşehir Belediyesi, öğretileriyle bugün dahi dünyayı kendine hayran bırakan büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 744’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir anma etkinliğine düzenliyor. Program, Pazar günü saat 20’ de Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda olacağı belirtildi.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatı olan Şeb-i Arus’un 744’üncü yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte, Şef Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği dinletisi ile ilahileri ve kasideleri seslendirecek ve programa konuk sanatçısı olarak katılacak olan Serdar Tuncer, şiirlerini seslendirecek. Etkinliğin ikinci bölümünde ise Acemaşiran Ayin-i Şerifi icra edilecek. Ayrıca 30 kişilik semazen grubu da sema yapacak.

BAŞKAN ZOLAN’DAN ŞEB-İ ARUS ‘A DAVET
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, anma gecesine tüm Denizli halkını davet ederek, “Çağların ötesine geçen ve bugün bile fikirleri ile bizlere ışık tutan Mevlana Celaleddin Rumi, sadece İslam alemine değil bütün insanlığa önemli mesajlar veriyor. Hz. Mevlana gibi ölümü yaradan ile buluşma, bir düğün gecesi olarak gördüğümüzde; hayat bile ayrı bir anlam kazanacaktır. Mevlana’ya sahip olmak bu ülke ve bu millet için dünyada eşi benzeri olmayan yegane bir zenginliktir. Bizi biz yapan tüm değerlerimizi yaşattığımız gibi tasavvuf felsefesinin büyük alimi Hz. Mevlana’yı da gelecek nesillerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı