REKLAMI GEÇ

Şehitlere Denizli’den ölümsüzlük

Şehitlere Denizli’den ölümsüzlük

Denizli Belediyesi, Denizli’den Çanakkale Savaşları’nda şehit düşen kahramanları tespit etmek ve bu konuda diğer illere örnek olması için Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın’ın araştırmalarıyla ‘Çanakkale Şehitleri Denizli’ isimli 229 sayfalık eseri hazırladı.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2007 Salı, 00:00

Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın’ın, Milli Savunma Bakanlığı kaynakları başta olmak üzere 56 farklı kaynaktan yaralanarak hazırlandığı eserden bin tane bastırdı. Eserde, yalnız Türkiye’nin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan ve kahraman Mehmetçiğin destan yazdığı Çanakkale Savaşları’nda yaşananlar, birebir savaş dönemine tanık olmuş kişilerin görüşlerini içerip fotoğraflı olarak hazırlandı. Söz konusu eser, kamu kurum ve kuruluşları ile Denizli merkezinde görev yapan tüm okullardaki müdürlere gönderdi. Böylece, elde edilen verilerin mahalli sosyal tarih açısından önemi yeniden hatırlanıp gelecek nesillere aktarılması için öncülük yapıldı.

11. Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı olarak Çanakkale Savaşları’na katılan kahraman Denizlili şehitler, ilçelere ve köylerine kadar tüm detaylarıyla eserde yerini aldı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, eserde görüşlerini aktardı. Başkan Zeybekci, söz konusu savaşta Denizli’den 2195 Mehmetçiğin şehit olduğunu kaydederek, ‘(Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölürler) sözünden yola çıkarak aziz vatanımız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, kanlarını akıtarak düşmana teslim etmemiş, uğruna ölmeyi şeref bilmiş atalarımızı, bir kez daha anımsayarak şükran ve minnetle anacağız.’        

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı