Sertifikalı ustaların ilk işi eğitime destek

Seramik, Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Kursu’na devam eden 24 kişi, ilk uygulamalarını, Honaz’ın Akbaş İlköğretim Okulu’nda yaptı. Okulun tuvaletlerini yenileyerek uygulama yapan kursiyerlerden 23’ü sertifikasını aldı.
/ DENİZLİHABER / 18 Eylül 2009 Cuma, 22:46
Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü, Şehit Öğretmen Yusuf Batur Anadolu Teknik Lisesi-Anadolu Meslek Lisesi-Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ve Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliği ile düzenlenen, Seramik, Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Kursu tamamlandı. 12 kişilik iki grup halinde eğitim alan kursiyerlere eğitim, 1 Nisan-19 Haziran 2009 tarihleri arasında verildi. 44 günde toplam 350 saatlik eğitim alan kursiyerlere, Türkiye İş-Kurumu tarafından da her kurs günü için 15 TL cep harçlığı ödendi. Kursta görev alan eğiticilerin ücretleri de Türkiye İş Kurumu tarafından karşılandı. Kursta kullanılan malzemeler ise Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nca temin edildi. Kursiyerlerin uygulama yeri ise Honaz’ın Akbaş İlköğretim Okulu’nun tuvaletleri oldu. Kursiyerler, okulun tuvaletlerini yeniledi.
Kursa katılan 24 kursiyerin 23’ü kursu başarı ile tamamladı. Başarılı kursiyerlere Avrupa normlarına uygun meslek sertifikaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ek binasında yapılan törenle verildi. Törende kursiyerler adına konuşan kursiyerlerden Zafer Filiz, öğrendikleri meslek sayesinde, ilk işlerini bir eğitim kurumu için yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Bülent Özçelik, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin nedenlerinden birisinin de mesleksizlik olduğunu söyledi. İnşaat sektörünün, bugüne kadar vasıfsız elemanları en çok çalıştıran sektör olduğunu hatırlatan Özçelik, artık bunun değiştiğini belirtti. Özçelik, “Gelişen inşaat teknolojileri sayesinde, artık inşaat sektörü de meslek eğitimi almış elemanları istihdam ediyor” dedi.
Türkiye’de tüketilen seramik, yer ve duvar karosunu döşemek için 45-50 bin civarında ustaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Özçelik, “Bugüne kadar 20 yılda açtığımız kurslarla, 3 bin 900 usta yetiştirdik. Ancak bu yetmedi, onun için eski ustalara yönelik uyum kursları açtık. Bu kurslarda da 3 bin 100 kişi yetişti. Böylece vakıf olarak, 7 bin usta yetiştirmiş olduk. Ancak Türkiye’nin 50 bin ustaya ihtiyacı var. 2012 yılına kadar bu tür kurslarımız devam edecek” dedi. Özçelik, kursa katılan kursiyerlere verilen sertifikanın, Avrupa normlarına uygun bir meslek sertifikası olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından, kursu başarı ile bitiren kursiyerlere, sertifikaları, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Bülent Özçelik tarafından verildi.
Kursu başarı ile bitiren ustalara, Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından, işe başladıklarında ilk ihtiyaç duyacakları alet edavat hediyeedildi.