REKLAMI GEÇ

TMMOB ÜYELERİ 19 EYLÜL’Ü KUTLAYACAK

TMMOB ÜYELERİ 19 EYLÜL’Ü KUTLAYACAK

19 Eylül 1979 tarihinden 32 sene sonra, 19 Eylül’ü “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” olarak kutlama kararı aldıklarını belirten TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ömer Duysal, tüm meslektaşlarını bu kutlamalara davet etti.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2011 Perşembe, 16:03

19 Eylül 1979 tarihinin ülkemizdeki tüm mühendis mimar ve şehir plancıları açısından tarihi bir anlam ifade ettiğini belirten TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ömer Duysal; “19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’un çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirmişlerdi. Bu noktadan hareketle 19 Eylül‘ün anlamı ve önemi doğrultusunda, 2010 yılı Ekim ayında yapılan TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu’nda 19 Eylül gününün ‘TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’ olarak kutlanması kararı alındı. TMMOB örgütlülüğü bundan böyle her yıl 19 Eylül‘de ‘TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’ kutlamaları gerçekleştirecek” dedi.

19 Eylül 1979 tarihinde gerçekleştirilen eyleme neden olan taleplerin bugün de genel anlamda güncelliğini koruduğuna dikkat çeken Duysal şunları söyledi:
“Bundan 32 yıl önce, ‘Maden ocaklarından-enerji santrallerine, fabrikadan-tarlalara, şantiyelerden-bürolara dek hayatın her alanında çok zor koşullar altında görev yapan mühendis ve mimarlar, tüm emeği ile geçinenler gibi, giderek daha da büyüyen sıkıntılar içinde yaşamağa çalışmaktadırlar. Bu yapı içinde bilim ve tekniği emekçi halkının çıkarları doğrultusunda yalnızca onun hizmetine sunması engellenen yurtsever mühendis ve mimarlar, tüm çalışanlar gibi; bir yandan açlığa, işsizliğe, yurt dışına göçe zorlanmakta öte yandan aynı zamanda baskılara, kıyımlara, saldırılara hedef olmaktadırlar’ demiştik. Bugün de odalarımız ve TMMOB örgütlülüğü üzerindeki baskılar ortadadır. Bundan 32 yıl önce ‘kamu kesiminde çalışan, grevli-toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip bulunmadığı için ücretleri tek taraflı olarak belirlenen mühendis ve mimarların ücretlerinin hayati giderleri karşılayacak biçimde değil de, IMF buyruklarına göre düzenlenmesini kabul etme olanağı yoktur’ demiştik. Ve maalesef tüm demokratikleşme masallarına karşı bugünde kamuda grevli-toplu sözleşmeli sendikal haklar konusunda gelinen nokta ortadadır.”

AÇIKLAMAYA KATILMAYA DAVET ETTİ
Bu ilk 19 Eylül Dayanışma Günü’nün, mesleklerine ve TMMOB örgütlülüğüne yaşanan saldırılar altında kutlanacağını bir kez daha hatırlatan Ömer Duysal açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Kutlamalarımız gerek mesleğimize, gerekse örgütlülüğümüze yönelik ciddi saldırıların yaşandığı günlere denk geldi. Bu nedenle ilk kutlamamızı ‘mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz’ başlığı altında gerçekleştiriyoruz. 19 Eylül 2011 Pazartesi günü ‘TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nü bu baskılar altında kutlayacağız. Hepimiz için büyük anlam ifade eden bu günde, Denizli’de bulunan tüm meslektaşlarımızı TMMOB mühendis, mimar ve şehir plancılarının dayanışmasını göstermek, mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkmak için 19 Eylül Pazartesi günü saat 17.30’da TMMOB binası önünde toplanarak saat 18.00’da Denizli Belediyesi önünde gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasına katılmaya çağırıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı