REKLAMI GEÇ

Muhtarlar yetki istiyor

Muhtarlar yetki istiyor

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir yasası ile muhtarların özlük haklarının elinden alındığını belirten Özünal, seçimle gelen muhtarların etki ve yetkilerinin artırılması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2013 Salı, 17:00

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal, Denizlili muhtarlarla biraraya geldi. Denizlili muhtarlara 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası’ndaki özlük hakları başta olmak üzere birçok konu hakkında hükümete ilettikleri talepler konusunda bilgi veren Özünal, halkın oyları ile seçilen muhtarların etkisiz ve yetkisizleştirildiğini ileri sürdü.

Denizli Muhtarlar Derneği’nde basın açıklaması yapan Özünal, mevcut Anayasada muhtarlık tanımının olmamasını eleştirerek, yeni anayasada bu eksikliğin giderilmesi için çalıştıklarını söyledi. Yeni Anayasa çalışmalarına katılarak 36 maddelik bir öneri listesi sunduklarını belirten Özünal, ayrıca etkisiz-yetkisiz kalan muhtarların halka en iyi hizmeti verebilmesi için yetki ve kaynak istediklerini açıkladı.

Özünal, kağıt üzerinde değil anayasada belirlenen görev tanımıyla çağdaş bir şekilde hizmet vermek istediklerinin altını çizdi. Özünal “Muhtarlık çok önemli bir meslek. Bu mesleği yaparken bu göreve sandıkla arkadaşlar seçilerek geliyor. Ancak ne etkileri var, ne de yetkileri. Muhtarlar o bölgeyi en iyi şekilde gören, ihtiyaçları birebir bilen insanlar. Ancak hizmet için bütçeleri kaynakları bile yok. Ayrıca muhtarların özlük hakları da yok. Bunlar artık değişmeli. Muhtarlar halka hizmet için elinden geleni yapacaktır. Sadece bunun için o imkan tanınsın” diye konuştu.

Yorumlar

Ahmet Cansız   -  Bağlantı 28 Mayıs 2013, 17:34

”Muhtarlar o bölgeyi en iyi şekilde gören, ihtiyaçları birebir bilen insanlar. Ancak hizmet için bütçeleri kaynakları bile yok.” demiş. Hele bir diyene bak, hangi muhtar mahallesini çıkmış bir dolaşmış, ne lazım ikametgah ver 5tl, ne lazım nakil evrağı ver 5tl 10 tl…birde utanmadan kaynak diyorlar. bu paralar karşılığı ne makbuz var ne fiş, sorsan hizmet. geçin kardeşim bunları….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı