REKLAMI GEÇ

YG 21’de seçim heyecanı

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi 2007 Grup Seçimleri’ni gerçekleştirdi. Buna göre, meclisteki 5 komisyon sözcüsü seçimle belirlendi.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2007 Salı, 01:00

Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç’ın yönettiği seçimde, kapalı oylamayla komisyon sözcüleri seçildi. Seçim sonuçlarına göre, Ekonomi ve Sosyal İşler Grubu Sözcüsü Gülay Iravul, Sağlık Grubu Sözcüsü Dr. Ayten Bahtiyar, Kadın Danışma ve Dayanışma Grubu Sözcüsü Şule Ger, Çevre Grubu Sözcüsü Nazife Doğan, Eğitim Grubu Sözcüsü Gülten Yaren oldu. Daha sonra, grupların ilke kararlarını anlattı. Gruplar, her ayın ilk haftası toplanarak aylık çalışma programlarını yapıp, karara bağlayacaklar. Grup sözcüleri aldıkları kararları yürütme kuruluna sunacak. Yürütme Kurulu dabir program doğrultusunda YG 21 Genel Sekreterliğine sunacak. Genel Sekreterlik kolaylaştırıcılık yapacak. Gruplar, her yıl Mayıs ayı sonunda veya Haziran ayında yeniden oluşacak ve grup sözcülerini yeniden 1 yıllığına seçecekler.

Grup kararları olmadan hiçbir faaliyet yapılmayacak. Gruplar sürdürülebilirliği olan projeler üretecekler. İsteyen her kadın, bir grupta yer alarak, grubun faaliyetlerinin yarıdan fazlasına katılırsa, Mayıs ayında Kadın Meclisi asil üyesi olabilir. Asil üyelerde bir yıl boyunca gruplarda yer almaz veya grup faaliyetlerine katılmazsa Mayıs ayında pasif üye olur. Pasif üye tüzük gereği oy kullanamaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı