REKLAMI GEÇ

2013’te yıkılan Güney Şelalesi yeniden hayat buldu

2013’te yıkılan Güney Şelalesi yeniden hayat buldu

Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği ve Mayıs 2013’te heyelanla yıkılan Güney Şelalesi eski güzelliğine yeniden büründü.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2017 Cumartesi, 13:38

Denizli il merkezine 70, Güney ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki şelalenin en üst tabakası, 13 Mayıs 2013’te meydana gelen heyelanda tamamen yıkılmıştı. Birinci derece sit alanı olan ve genel sıralamada Türkiye’nin 23. doğa harikası olarak bilinen şelalenin yıkılması doğaseverleri, turizmcileri ve Güney halkını üzmüştü.

1994 yılında yaklaşık 5 dekarlık bir alanın tabiat anıtı olarak ilan edildiği Güney Şelalesi yıkılınca şelaleyi besleyen su, yakın bir alandaki tepeye sevk edildi. Yeni şelale 2 yıl önce yosunlaşıp, kireçlenmeye başladı.

Hızla eski güzelliği ve ihtişamına bürünen şelaleye bu yıl ziyaretçi akını başladığını söyleyen Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, “Yeni şelale o kadar güzel oldu ki, yıkımın büyük bir kayıp olmadığını gördük. Şelalemiz hala Türkiye’nin 23. doğa harikasıdır. Eski şelalemiz yıkıldığı zaman çok üzülmüştük” dedi.

Halil Ayhan, özellikle hafta sonu şelalenin ziyaretçi akınına uğradığını sözlerine ekleyerek, “Şelalemiz doğal nedenlerle yıkıldı, sonra Pamukkale Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının raporuyla suyu başka bir alana çevrildi ve doğa kendini kısa sürede tamir etti. Şelalenin su yosunlaşma ve kireçtaşı oluşturuyor bu da şelalenin görünümüne güzellik katıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı