REKLAMI GEÇ

Doğa harikasını geri aldı

Doğa harikasını geri aldı

Meydana gelen heyelanda çöken Güney Şelalesi ile ilgili, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, incelemede bulundu. Başkan Gürbüz, “Doğa verdiği güzelliği geri aldı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2013 Salı, 10:09

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Güney’e 12, Denizli’ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve birinci derece SİT alanı olan Güney Şelalesi heyelanla birlikte neredeyse yok oldu. Şelalenin önünde bulunan kayalık bölge tamamen çöktü. Yılda 20 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Güney Şelalesi’nde yaşanan heyelan nedeniyle su kaynağının alt bölümlere sızdığı görüldü.

Güney İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Halit Gürbüz, selalenin ilçenin simgesi olduğunu belirterek, “Doğa bize verdiği güzelliği, geri aldı. Bu alanda gevşek bir yapı vardı. Bundan dolayı olmuş sanırım. Büyük şansımız, burası çok ziyaretçi alıyor. Pazar günü burası çok kalabalıktı, iyi ki o sırada olmadı. Yoksa facia olabilirdi. Buradaki enkaz kaldırıldıktan sonra yetkili kurumlarla yeniden düzenleme yapılabilir. Çok üzgünüz” dedi.

anons

Yorumlar

Türker KÖSELİ   -  Bağlantı 14 Mayıs 2013, 15:26

aslında o heyelan çocuklumuzun üstüne düştü.Evden suladığımız yuka.anamızdan ve mutfaktan çaldığımız tomat-biber-balcan-kaynamış yumurta ve zeytin ile yürüyerek pikniğe gittiğimiz piknik yerimiz artık yok.Artık çocuklar ŞELLALE den geç geldikleri için analarından dayak yiyemeyecekler.O canım ceviz ağaçlarına sevgililer isimlerinin kazıyamayacaklar.O kekik kokuları altında karpuz ve kavunlarımızı soğuk suyuna sokup suğutacağımız küçük havüzlaryok artık.Artık altında oturup rakı içeceğimiz gökyüzünü kaplayan ceviz ağaçları yok…Aslında basit bir toprak kayması değil çocuklumuz,ilk gençliğimiz bugünümüz ve yarınımız göçüp gitti……..

meral   -  Bağlantı 14 Mayıs 2013, 10:25

köyümün kalbi cökdü cok üzüldümmm orada cocuklugumuz gecdi cocuklugum kaldi sanki altinda..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı