REKLAMI GEÇ

Güney’de milli servet çürüyor

Güney’de milli servet çürüyor

Denizli’nin Güney İlçesi’nde, özelleştirme, bazı devlet kurumlarının kapatılması ve milli eğitim alanında sürekli değişken uygulamalar nedeniyle birçok kamu binası atıl kaldı. Çürümeye terk edilmiş binalarda incelem yapan Vali Abdülkadir Demir, milli servetin en kısa zamanda değerlendirilmesi için harekete geçileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2013 Çarşamba, 11:08

Şengül BOZ-GÜNEY
Denizli Güney İlçesi’nde 1994 yılında yapılan Huzurevi, 1970 yılında Pratik Sanat Okulu olarak inşa edilen lise binası, 2000 yılında yapılan ve adliyenin kapatılmasıyla boşalan üç katlı bina, özelleştirildiği için boş kalan Yaprak Tütün İşleme Müdürlüğü’ne ait bina gibi çok sayıda yapı atıl durumda.

lise-ic

CAM ÇERÇEVE KALMAMIŞ
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Güney ziyareti esnasında, atıl durumdaki kamu binalarını da gezdi. 1979 yılında Pratik Sanat Okulu olarak inşa edilen daha sonra, Endüstri Meslek Lisesi ve Çok Programlı Lise olarak hizmet veren bina, öğrencisi olmadığı için son 10 yıldan bu yana boş. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün kırılmış kapısından geçmeye çalıştığı cam ve çevrelerinin kırıldığı, bakımsızlıktan sıvaları dökülen bu bina, kurtarılmayı bekliyor.

huzurevi-ic

KADRO VERİLMEYİNCE BOŞ KALDI
Güneylilerin el birliği ile inşa ettiği iki katlı bahçe içerisindeki Huzurevi, kadro verilmemesi nedeniyle boş bekliyor. Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, “Güney halkının yardımlarıyla yapılan bina hiç kullanılmadan çürümeye bırakıldı” dedi.

adliye

ÜÇ KATLI BİNA GÜÇLENDİRİLECEK
2000 yılında adliye binası olarak yapılan üç katlı bina, İlçe Adliyesi’nin kapatılmasıyla boşaldı. Ancak, 2003 Güney depreminde ciddi hasar gören binanın depreme dayanıksız olduğu tescillendi. Bina güçlendirilerek Entegre İlçe Hastanesi olarak kullanılması planlanıyor.

anaokulu

10 ÖĞRENCİSİ VAR
Pamukkale Şarapçılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat’ın da mezun olduğu ve o dönem ortaokul olarak eğitim veren bina şimdi anaokulu olarak kullanılıyor. Tek katlı tarihi binanın yalnızca 10 öğrencisi bulunuyor.

konak-ic

HÜKÜMET KONAĞI RESTORE EDİLECEK
1926 yılında yapılan ve 2000 yılına kadar hükümet konağı olarak kullanılan binayı da ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir, buranın restorasyonunun yapılmasını istedi.

GÜNEY ÖZELLEŞTİRME KURBANI
Güney İlçesi’ndeki birçok kamu ve okul binalarının boş kalmasının nedenini eğitim-öğretimdeki sistem değişikliği ve özelleştirme uygulamalarına bağlayan Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, “Güney ilçemizde gerek özelleştirme gerekse uygulanan devlet politikaları nedeniyle kapatılan kamu kurumları nedeniyle boşalan çok sayıda bina var. Kimi binalar Özelleştirme İdaresi, kimi Milli Eğitim’e ait binalar. Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’ne ait binanın Ziraat Odası’na verilmesi ve depo olarak kullanılması için çok uğraştık. Ancak başaramadık ve bugün yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Bu milli servet bir şekilde değerlendirilmeli ve bizlere de destek olunmalı” diye konuştu.

BİNALAR DEĞERLENDİRİLECEK
Güney İlçesi’ndeki atıl, kullanılmadığı için çürümeye yüz tutmuş kamu binalarını görünce morali bozulan Vali Aldülkadir Demir, “Bu binalar bir şekilde değerlendirilecek. Güçlendirilmesi gerekenler güçlendirilecek, yıkılması gerekenler ise yıkılıp yeniden yapılacak. Ayrıca, Hükümet Konağı başta olmak üzere tarihi binaların da restorasyonunun yapılması için gerekli çalışmalar başlatılacak” dedi.

Yorumlar

yasin   -  Bağlantı 4 Temmuz 2013, 23:52

Güneyde atıl binalar için her sene değerlendirilecek diye sözler verilir ama şimdiye kadar hiçbiri yerine getirilmedi, zaten yerine getirilecek olsa buna izin verilmez, meslek lisesi olarak hizmet veren bina 1970 yıllarda yapıldı, ve 2010 yılına kadar okul ve pansiyon olarak hizmet verdi, o zamanda yıllar içinde deprem oldu, şimdimi binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı, madem pansiyon içincneden sayın yaşar Kımıl a masraf yaptırıldı.yazık değilmi,ama başka yerde eski binalar restore ediliyor güneyde çürütülüyor. bunda biraz siyaset kokuyor siyasi irade izin verirse olacak, ayrıca şelalenin hali hazır haritası ve koruma amaçlı imar planı hazırlanması içinmali yardım sözü veriliyor müracaat ediliyor ödenek yok deniyor, Burası türkiye

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı