REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi gece de gezilebilecek

Güney Şelalesi gece de gezilebilecek

Heyelan nedeniyle yıkılan Denizli’nin doğa harikası Güney Şelalesi’nde çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalar başladı. Denizli Valiliği, Güney Kaymakamlığı, Denizli Belediyesi, Güney Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü çalışmalar tamamlandığında şelaleye gece de gezilebilecek

/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2014 Perşembe, 11:57

ŞENGÜL BOZ
Denizli’nin Güney İlçesi’ndeki Türkiye’nin doğal güzelliklerinden olan Güney Şelalesi, 13 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen heyelan nedeniyle çökmüştü. Çökmesinin ardından yeniden oluşturulan Güney Şelalesi, yeni bir çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılması amaçlanıyor.

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Güney Kaymakamlığı ve Güney Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirdikleri çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarına başlandı.
denizli-guney-selalesi-ic

Güney Belediyesi’nin “Şelale yeni sezonda yeni yüzü ve yeni görünümü ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulacaktır. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Güney Şelalesi yeni görünümü ve yeni yüzü ile yerli yabancı ziyaretçilerini kabule hazırlanıyor” şeklinde duyurduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, çalışmaların kurul denetiminde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale gerçekleştirilen peyzaj düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarının yanı sıra, tuvalet, oturma ve yürüyüş yolları gibi düzenlemelerinde yapılacağını belirten Kaymakam Onur Şatıroğlu, çalışmaların Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

GECEDE GEZİLEBİLECEK
Aydınlatma çalışmalarının tamamlanması halinde Şelale’nin gece de gezilebileceğini söyleyen Kaymakam Şatıroğlu, valilik tarafından ayrılan 200 bin TL’lik ödenek ile çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.
denizli-guney-selalesi-ic-1

Şelale’deki çevre düzenlemesi çalışmalarının Mayıs ayında tamamlanarak turizme açılması planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı