REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Güney Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Güney’in doğal güzelliklerinden olan ve geçen yıl mayıs ayında heyelan nedeniyle çöken şelale, 4 ayda yeniden düzenlenerek ziyarete açıldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2014 Perşembe, 10:02

İlçenin en önemli turizm değerlerinden Güney Şelalesi, yeni haliyle ziyaretçilerini beklemeye başladı. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında meydana gelen heyelan nedeniyle zarar gören şelalenin yatağı değiştirilmiş ve onarım çalışmaları hemen başlatılmıştı. Denizli Valiliği ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile yapılan yenileme çalışması 200 bin lira harcanarak tamamlandı.Şelalenin çevresindeki oturma yerleri de düzenlendi.

ESKİSİNDEN SAĞLAM OLDU
Pamukkale’nin traverten oluşturan suyun özellikleriyle benzerlik gösteren, ancak soğuk olan suyun yatağı düzenlemenin ardından tekrar şelalenin eski yerine yönlendirildi. Uzmanlar, traverten oluşturma özelliği bulunan suyun yakın zamanda kaya ve yosunlaşma sağlayacağını,böylelikle Güney Şelalesi’nin eskisinden daha sağlam olacağını söyledi.

EKSİKLERİ GİDERİLDİ
Güney’i ziyareti sırasında şelaleyi gezenVali Abdülkadir Demir, bölgenin turizm için önemli olduğunu vurguladı. 14 kilometrelik yolun İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanmasıyla bölgedeki turizmin hareketlenmesini beklerken heyelanla karşılaştıklarını belirten Vali Demir, “Heyelandan hemen sonra yaptığımız çalışma ile bölge eskisinden de güzel hale geldi. Eksiklerin tamamı neredeyse giderildi. Burası çok önemli bir turizm değeri ve bu değeri tekrar turizme kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

DENİZLİLİLERİ BEKLİYOR
Şelale bölgesinde yapılan düzenleme ile eksiğin kalmadığını belirten Vali Demir, bölgenin elektriğe kavuşmasıyla Denizlililerin gece gündüz burayı ziyaret edebileceklerini söyledi.
Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan da “Şelalemizi görmeyen Denizlili kalmasın, herkesi bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı