REKLAMI GEÇ

Güney’de Festival coşkusu

Güney’de Festival coşkusu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Güney’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Güney Bağcılık ve Üzüm ve Festivali’ne katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2014 Perşembe, 13:45

Güney’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 9. Güney Bağcılık ve Üzüm ve Festivali başladı. Güney ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törenin ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra Güney’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü temsili olarak canlandırıldı. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, burada yaptığı konuşmada, festivale verdiği destekten dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Güney halkı adına sonsuz teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Güneylilerin düşman işgalinden kurtuluş gününü kutladı. Başkan Zolan, “92 yıl önce Güney’de atalarımız, dedelerimiz kanını canını bu toprağa vermiş, buraların bize yurt olarak kalması için her türlü fedakarlığı yapmışlar. İnsanın en kıymetli şeyi canıdır, kanıdır. Atalarımız topraklarımız uğruna kanını canını vermişler. Güneyimiz, Denizlimiz, ülkemiz çok değerlidir, bunun bedeli şehit kanıyla ödenmiştir. Bu toprakları bize yurt olarak bırakan şehitlerimize büyüklerimize, atalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

ÜZÜM VE BAĞCILIK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından üzüm yetiştiricileri arasında düzenlenen, “Üzüm ve Bağcılık Yarışması”nda, dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Zolan, bir süre onlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sanatçı Yusuf Güney, Güneyliler için birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. s

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı