REKLAMI GEÇ

Muhtarların dersi: ‘Kadın ve çocuk’

Muhtarların dersi: ‘Kadın ve çocuk’

Güney Kaymakamlığı, 30 mart seçimlerinde seçimi kazanan muhtarları özellikle ‘kadın ve çocuk hakları’ konusunda hizmet içi eğitime aldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 10:09

Buldan’daki muhtarlar eğitimden geçti. Güney Kaymakamlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programında muhtarlara nüfus ve vatandaşlık, muhtarlık ve ihtiyar heyeti tüzükleri konusunda bilgiler aktarılırken, ana gündem maddesini kadın ve çocuk hakları oluşturdu.

KADININ YERİ
Kaymakamlık toplantı salonundaki eğitimde Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Hatice Kurtulan ile Sosyal Çalışmacı Solmaz Başkaya, ‘Kadının insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği, Kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlara etkin katılımı, Kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele mekanizmaları ile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu aktardı.

ERKEN YAŞTAKİ EVLİLİKLERE ÖNLEM
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Demir ile Çok Programlı Lisesi Rehberlik Öğretmeni Sibel Şen ise kız çocuklarının eğitiminin önemi ve eğitime katılımları konusunda yapılabilecekler, Erken yaşta evliliklerin sebepleri-sonuçları, Erken yaşta evliliklerle mücadele konusunda yapılabilecekler ve başvuru mekanizmaları, Mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi hakkında bilgiler verdi.
denizli-guney-muhtarlar-toplanti-ic

İSLAM’IN KADINA BAKIŞI
İlçe Emniyet Amirliği Polis Memuru Süleyman Koyun’un aynı konularda Türk Ceza ve Türk Medeni kanunlarının ilgili bölümlerini muhtarlarla paylaşırken, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek de İslam dininin kız çocuklara, kızların eğitimine bakışı konularında muhtarları bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı