REKLAMI GEÇ

60 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

60 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

Denizli’nin Honaz İlçesi’nde yapımı devam etmekte olan Akbaş Barajı’nın yüz 57’si tamamlandı. Bölgede ak Partili vekillerle birlikte inceleme yapan Denizli Belediye Başkanı Zolan, baraj faaliyete geçtiğinde kentin 60 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2012 Pazartesi, 16:36

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Akbaş Barajı’nın tamamlanmasıyla 60 yıl boyunca şehrin içme suyu sıkıntısı olmayacağını söyledi.

Yapımı devam eden Akbaş Barajı’nda AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Başkan Zolan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu incelemelerde bulundu. DSİ Kontrol Mühendisi Özenay Bakır, inceleme gezisine katılanlara baraj hakkında bilgi verdi. Bakır, barajın 800 bin metreküp dolgu yapılarak yüzde 57 fiziki gerçekleşmesinin sağlandığını belirtti.

Barajla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Zolan ise hem Denizli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayacağını hem de tarım sulamasına katkı sağlayacağını ifade etti. Büyüyen Denizli’nin içme suyu ihtiyacının da artacağını, bunun için önlemlerin şimdiden alındığını söyleyen Zolan, “Denizli kabuğuna sığmıyor. Kentsel gelişimle birlikte ihtiyaçları da büyüyor. Bu ihtiyaçların başında da temiz içme suyu geliyor. Kentin kaynaklarının ve özellikle temiz su kaynaklarını korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Altyapı çalışmalarıyla bir zamanlar yüzde 60-70 olan kayıp su kaçağını neredeyse sıfıra indirdik. Yüksek kesimlerdeki su kaynaklarını toparladık ve kullanıma sunduk. Akbaş Barajı ise Denizli’nin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Yüzde 57’si tamamlanmış olan bu dev yatırımın kazandırılmasında büyük emeği olan başta Milletvekilimiz Nihat Zeybekci’ye ve emeği geçen herkese Denizlililer adına teşekkür ediyorum. Bu yatırımı, büyüyen kent Denizli’ye hükümetimizin bir armağanı olarak görüyoruz.” dedi.

Milletvekili Zeybekci de Denizli Belediyesi Büyükşehir Kanunu’yla il belediyesi olacağı için şimdiden gerekli çalışmaları yapması gerektiğini dile getirerek, “Burası Denizli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayacaktır.” diye konuştu.

Ön yüzü beton kaplamalı kum çakıl tipinde inşa edilen Akbaş Barajı’nın toplam dolgu hacmi 1 milyon 405 metreküp. Şu ana kadar yaklaşık 800 bin metreküp dolgu yapılırken inşaatın yüzde 57’si tamamlanmış durumda. Ekim ayının sonuna doğru gövdenin bitirmesi hedefleniyor. Denizli’ye içme suyunu aktaracak tünelse 3 metre çapında ve 742 metre uzunluğunda olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı