REKLAMI GEÇ

Akköy de aynı kaosu yaşamıştı

Akköy de aynı kaosu yaşamıştı

Kocabaş’ta yaşanan kaosun bir benzeri daha önce Akköy’de de yaşanmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2015 Pazartesi, 14:33

Denizli hafta sonunda Kocabaş’ta iki mahallenin kanlı kavgası ile ayağa kalktı. 15 yaşındaki bir Roman gencin ‘hırsızlık şüphesi’ ile öldürülmesinden sonra Romanlar ayağa kalkıp 5 evi kundakladı. Olayların süratle tırmandığı Kocabaş’ta iki mahallenin kavgasına güvenlik güçleri de engel olamadı. Giderek büyüyen huzursuzluk ortamına polis ve askerin ortak müdahalesi ile şimdilik ara verildi.

20 YIL ÖNCE DE YAŞANMIŞTI
Denizli benzer bir manzarayı 20 yıl önce de yaşamıştı. Şimdi Pamukkale’ye bağlı olan dönemin ilçesi Akköy’de iki aile arasındaki rekabet kanlı bir kavga ile noktalandı. Acar ve Cengiz ailelerinin hem ticari hem de siyasi rekabetleri olayların tırmanmasını sağlamıştı.

27 AĞUSTOS 1995’TE NELER OLDU?
İlçedeki iki ekmek fırını ve hazır su işletmecisi aile olan Acar ve Cengiz aileleri arasındaki rekabet Akköy’de Anavatan Partisi’nden belediye başkanı seçilen Fahri Kayan’ın daha sonra Doğru Yol Partisi’ne geçmesi ile birlikte siyasi bir boyut da kazanmış oldu. Kayan’ın başkanı olduğu belediye ANAP İl Genel Meclisi üyesi ve İlçe Başkanı Hayati Acar’ın sahibi olduğu kıraathaneyi mühürledi. Cengiz ailesinin önde gelen isimlerinden o dönem 61 yaşında olan Ali Cengiz, çırak tarafından kahveden kovulunca Jandarma’ya giderek şikayetçi oldu. İfadeye çağırılan Hayati Acar yol üzerinde Cengiz ailesinin bazı fertleri tarafından taşlı sopalı saldırıya uğradı. Olayı öğrenin Acar ailesinin diğer fertleri de olay yerine akın etti ve büyük bir kavga yaşandı. Kavga sırasında silahlar çekildi ve ateşlendi. Bu sırada Cengiz ailesinin fertlerinden su tankeri şoförü Yakup Korkmaz ağır yaralandı. Güvenlik güçlerinin araya girmesi ile iki aile arasındaki kavga sonlandırıldı. Korkmaz ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdi.
İl Genel Meclisi üyesi Hayati Acar ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Acar günlerce komada yaşam savaşı verdi.

1 KİŞİ ÖLDÜ 9 KİŞİ YARALANDI
Olaylar sırasında Yakup Korkmaz hayatını kaybederken her iki aileden toplam 9 kişi yaralandı. Yaralılar arasında ANAP İl Genel Meclisi üyesi Hayati Acar, DYP İl Genel Meclisi üylesi İshak Cengiz ve belediye başkanının damadı İsmail cengiz de vardı. Yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Güvenlik güçleri misillemeyi önlemek için ilçede geniş çaplı tedbirler aldı. Bazı sokaklara giriş çıkış yasaklandı. İlçeye takviye birlikler gönderildi. İlçede günlerce jandarma tarafından sokak başları tutularak olası bir misillemenin yapılması engellenmeye çalışıldı. Dönemin valisi Oğuz Kaan Köksal kavganın çıktığı ilk günden itibaren ilçeye gelerek tedbir alınmasını sağladı.

ic

AİLE BÜYÜKLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
Vali Köksal olayın ertesi günü her iki ailenin fertleri ile görüştü ve sağduyu çağrısında bulundu. Cenazenin kaldırılmasından sonra her iki ailenin fertleri ile Vali Köksal bir araya geldiler ve birlikte namaza gittiler. Namazda okunan duaların ve sağduyu temennilerinden sonra ilçe parkında her iki ailenin fertleri Vali Köksal ile bir araya gelerek barış toplantısı gerçekleştirdi. Vali Köksal her iki aileyi burada barıştırarak olayın yıllar süren bir kan davasına dönüşmesini engelledi. Aile büyüklerinin sağduyusu sayesinde ilçede hayat normale döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı