REKLAMI GEÇ

Altın fiyatları yükselince o düşürdü

Altın fiyatları yükselince o düşürdü

Honaz’da 14 yıldan bu yana sarrafçılık yapan Yekta Sarrafiye Sahibi Muhammet Yanar, rekor kıran altın fiyatlarını protesto etmek için elindeki altınları hiç kar etmeden indirimli satmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Yaptığı protestoyu ve fiyat indirimini belediyeye ait hoparlörler aracılığı ile ilçe sakinlerine duyuran Yanar, “Altın fiyatları rekora koşuyor. 1 ons altının fiyatı 985 dolara fırladı. Böyle olunca da herkes elindeki yastığının altındaki altınını çıkartıp satmak istiyor. Altın alan yok. Evlenecekler evlenemiyor, yatırım yapmak isteyen yüksek fiyat nedeni ile altın alamıyor. Ben iş yerimde yaklaşık 2 aydan bu yana altın satışı yapmadım. Sürekli vatandaştan altın alıyorum” dedi.

Piyasada büyük bir ekonomik krizin var olduğunu, Honaz’da yaşayan insanların büyük bölümünün çiftçilikle ve kiraz yetiştiriciliği ile uğraştığını ancak torbası 65 YTL’ye fırlayan gübreyi kimsenin alıp tarlasına, bağına, bahçesine atamadığını, kiraz bahçelerinin ise veresiye alınan ilaçlarla ilaçlandığını anlatan Sarraf Yanar, “Durum bu kadar kötü iken dünyadaki çeşitli gelişmeler nedeni ile altın fiyatları hızla yükseliyor. Benden başka ilçede üç sarraf daha var. Onlarında durumu benden farklı değil. Altın fiyatları bu kadar hızlı yükselince kimsenin altın falan aldığı yok. Zaten insanlarda para yok, vatandaş geçim derdinde elindeki altını getirip satıyor. Son çare evlilik alyansını bile satan var. Bende altın fiyatlarını protesto ettim” dedi.

Fiyatları indirdi

Belediyeden anons yaptırarak altın fiyatlarını indirdiğini duyurduğunu anlatan Yanar, “Ben yaklaşık iki aydır piyasadaki kriz nedeni ile altın satışı yapamadım. Sürekli piyasadan altın alıyorum. Bu gidişata dur demek istedim. Şuan gramı 38.50 YTL olan 22 ayar bileziğin gramını alışımın da altında 37 YTL’den satıyorum. 640 YTL olan Ata 250’yi 625 YTL’den, 260 YTL olan Ata 100’ü 250 YTL’den satıyorum. Bu fiyattan altın satmaya, altın fiyatları düşene kadar devam ettireceğim. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Bu indirimle evlenmek isteyenlere, altın ihtiyacı olanlara destek olmak istedim. İndirimle altın sattığım için ismim ilçede ‘Çılgın Sarrafa’ çıktı. Benim yaptığım doğru, doğru bildiğimi yapmaya devam edeceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı