REKLAMI GEÇ

Ardıçlı Baba Cemevi temeli düzenlenen törenle atıldı

Ardıçlı Baba Cemevi temeli düzenlenen törenle atıldı

Ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan törenle, 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans sistemiyle katıldığı törenle Honaz Ardıçlı Baba Cemevi’nin de temeli atıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2022 Cumartesi, 12:31

Elazığ Karakoçan, Ankara Altındağ, Erzincan Kemah ve Erzurum’a 4 cemevinin açılışı yapılırken Burdur Çavdır, Denizli Ardıçlı, Bilecik Bozüyük, Aydın Koçarlı ve Kırklareli Babaeski’de de cemevlerinin temelleri atıldı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans sistemiyle katıldı.

Honaz Dereçiftlik Mevkii’nde bulunan ve inşaatı başlayan Ardıçlı Baba Cemevi için düzenlenen törene, Vali Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Honaz Kaymakamı Hamit Genç, Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, siyasi parti il başkanları Cemevi Dedesi Musa Kocaer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Ali Fuat Atik, 7-8 ay öce Dereçiftlik Mahallesi ziyareti sırasında yıllardır bekleyen arazinin cemevi için tahsisi konusunda yardım istendiğini belirterek, “Hemen o dakika gerekli talimatları vererek biraz sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla temelini atacak olduğumuz arazimizin, milli emlak tarafından bu amaca yönelik tahsisini sağladık” dedi.

Cami neyse cemevinin de aynı olduğunu anlatan Vali Atik. “İkisi de bizim değerimiz, ikisinin de birbirinden farkı yoktur. İkisi de Müslümanların ibadethanesidir. Bizler konuya böyle bakıyoruz. Ama geçmişte belki birbirimizi anlayamadık ve aramıza mesafeler girdi. Nifak tohumları ekildi. Biz artık o günleri yaşamak istemiyoruz. Birlik beraberlik içinde devletimize, Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmak istiyoruz. İnancı, mezhebi, meşrebi, etnik kökeni ne olursa olsun devlet olarak bizim tek bir hassasiyetimiz var: Türkiye Cumhuriyeti devletine sadakatle bağlı olmak. Yüreğimizi yakan günler geride kaldı, geride kalacak, geride kalmak zorunda” dedi.

Konuşmasının sonunda sürece destek verenlere de teşekkür eden Vali Atik, “Cemevinin yapılması, bu hale gelmesinde kıymetli destekleri olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan Beyefendi’ye, Honaz Belediye Başkanımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze; dedemize, muhtarımıza, mahalle halkına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnşallah ortaya güzel bir proje çıkacak, tamamlandığında hep birlikte göreceğiz. Çıkış noktamız şuydu: Alevi-Bektaşi kültürüne uygun, Türk kültürünü de yansıtan bir bina inşa edelim. Dört kapı, kırk makamı içinde barındıran, Selçuklu çadır motifini içine bezediğimiz bir bina yapalım diye, güzel bir projeye başladık. İnşallah yapımı tamamlandığı zaman da sizlerin beğenisini kazanır diye ümit ediyorum. Katıldığınız için, katkı sağladığınız için herkese tekrar canı gönülden teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hem açılış, hem de temel atma gerçekleştirildi.

Yorumlar

osman acar   -  Bağlantı 8 Ekim 2022, 13:28

seçim zamanı hatırlanması manidar tabi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı