REKLAMI GEÇ

CHP Honaz kongresinde oylar yine eşit çıktı

CHP Honaz kongresinde oylar yine eşit çıktı

CHP Denizli örgütünün Honaz İlçe Başkanı’nı belirlemek için düzenlenen seçimli ikinci kongreden de olmaz denilen sonuç çıktı. İki başkan adayı da 40’ar oyla birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Honaz’ın yeni başkanı kurayla belirlenecek.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2012 Salı, 11:24

İrfan ÇAM-HONAZ
CHP Denizli’nin Honaz’daki ilçe kongresinde Mayıs ayında yapılan seçimlerde Barıy Şahin rakibi Serpil Güler’i 2 oyla geçerek ilçe başkanı oldu. Ancak Seçim Kurulu Güler’in itirazı üzerine farkı oluşturan iki oyun aslında oy kullanması yasalarca öngörülmeyen isimlerce atıldığını tespit etti, seçimlerin yeniden yapılmasına hükmetti.

Aslında bu karar aynı zamanda iki adayın seçimlerde aynı oyları aldığını da tescilledi. Seçim Kurulu’nun yinelensin dediği seçim Pazartesi günü Honaz’da yapıldı. Şahin ve Güler yine kafa kafay yarıştı. Bu kez sonuç da yinelendi.

Kongrede 81 delege oy kullandı. Delegelerden biri her iki adaya da oy kullanınca, oyu geçersiz sayıldı. Kongre sandığından çıkan bir başka tuhaflık ise adayların aldıkları oylardı. Her iki aday da 40 oy alınca nefesler tutuldu.

CHP İlçe Seçim Kurulu’na “Ne yapacağız” diye sordu. Kurul, yasalar gereği iki adaydan hangisini başkan olacağını kura ile belirleyeceklerini söyledi. Honaz’da 13 Haziran’da yapılacak kura, CHP ilçe başkanını belirleyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı