REKLAMI GEÇ

CHP’li başkan muhtara küstü, eski başkan ve vatandaşla polemiğe girdi: Kaklık kavgası

CHP’li başkan muhtara küstü, eski başkan ve vatandaşla polemiğe girdi: Kaklık kavgası

CHP’nin uzun bir aradan sonra seçimleri kazandığı Honaz’da Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile ilçenin en büyük ikinci mahallesi Kaklık arasında bir polemik yaşanıyor. CHP’li başkan, muhtara küsüp son toplantıya davet etmedi, sosyal medya paylaşımında Kaklık’ın eski belediye başkanı ve vatandaşla polemiğe girdi. Kaklık Muhtarı Murat Tuğlu, “Bir çivi bile çakmadığı Kaklık’ı Bozkurt’a bağlamak istediğimiz için mahallemize tavır alıyor” dedi. Başkan Kepenek ise muhtar Tuğlu için “Gelsin başkan adayı olsun” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2021 Çarşamba, 12:36

Belediyenin bütçesini afişle duyurduğu, odasından dinleme cihazı çıktığı iddiaları ve evinin inşaatında belediye araçlarını kullandığı iddiası gibi konularla da gündeme gelen Honaz’ın CHP’li Belediye Başkanı Yüksel bu kez bir mahalle ile polemiğe girdi.

İKİNCİ BÜYÜK MAHALLE
İlçenin 22 mahallesi içinde en çok nüfusa sahip olan ikinci mahallesi olan Kaklık ile Kepenek arasındaki polemik sosyal medya üzerinden kamuoyuna da yansıdı.

‘HİZMET GELMİYOR’ SİTEMİ
Her şey, seçimlerde Kepenek’e oy veren Kaklıklıların ‘hizmet alamıyoruz’ şikayetleriyle başladı… Seçimden önce söz verilen hiçbir şeyin yapılmadığını söyleyen Kaklıklıların şikayetleri, Kepenek’e kendisi gibi 2019 seçimlerinde muhtar olan Murat Tuğlu ile iletiliyordu.

ÜÇ MUHTAR BOZKURT’A BAĞLANMAK İÇİN GÖRÜŞTÜ
Kaklıklıların iddiasına göre, tüm istekler sümen altı edilince şikayetin dozu arttı. Muhtar Murat Tuğlu, “Defalarca başkanımızla görüşüp hizmet istedik. Ama hiçbir hizmete ulaşamadık” diyerek geçtiğimiz aylarda Sapaca ve Yokuşbaşı muhtarı ile birlikte harekete geçti.

Üç muhtar, bağlı oldukları ilçe Honaz yerine komşu ilçe Bozkurt Belediyesi’ni ziyaret etti. Bozkurt’un CHP’li başkanı Birsen Çelik ile görüşen muhtarlar, “Biz Bozkurt’a bağlanmak istiyoruz” dedi.

Kaklık Muhtarı Murat Tuğlu, resmi makamlar ve sırasıyla siyasi partilerin ilçe ve il başkanları ile de görüşmeye başladığını söyledi.

BAŞKAN’DAN İSİM VEREREK PAYLAŞIM
Bu gelişmeler sürerken, Honaz’da ilginç bir gelişme yaşandı… Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, orman yangınları ile ilgili toplantı yaptı ve “Mahalle Muhtarlarımız ile bir araya geldik. Kaklık Muhtarımız dışında katılımda bulunan 21 mahallemizin muhtarları ile istişare ve bilgilendirme görüşmelerini gerçekleştirdik” diye paylaşım yaptı.

KAKLIK’IN ESKİ BAŞKANI GÖRÜŞ BELİRTTİ,
BAŞKAN’DAN CEVAP GELDİ: GELSİN BAŞKAN OLSUN
Paylaşımın altına Kaklık’ın belde olduğu dönemde belediye başkanlığı yapan Muhammet Balkan “Kaklık muhtarı katılmadıysa mutlaka bir sebebi vardır. Hizmette eksiklik var veya verilen sözler yapılmadı” diye yazınca Başkan Kepenek, “Eğer hizmet istiyorsa diğer 21 muhtar gibi gelecek sorunlarını anlatacak ya da başkan adayı olacak” diye polemiğe girdi.

KAKLIK NEDEN BOZKURT’A BAĞLANMAK İSTİYOR
Denizli Haber bu tartışmalardan sonra, üzerinden polemik dönen Kaklık Muhtarı Murat Tuğlu’ya ulaştı. Tuğlu, “Bozkurt’a bağlanmak istedik diye başkan bize tavır alıyor” dedi. Tuğlu, ‘neden bağlanmak istiyorsunuz?’ sorusuna şu yanı verdi:
“Seçimlerden önce mahallemiz adına verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Hizmet gelmiyor. Halk bir sorununu bana iletiyor, ben de gidip başkana ya da ilgili birimlere söylüyorum ama sorun çözülmüyor. Hiçbir işimizi yaptıramadık. Halk sorun çözülmeyince bana soruyor, insan içine çıkamaz oldum. Bazı sokaklarımız yapıldı, Kaklık Mağarası’nın bakımı yapıldı, bunlar için teşekkür ediyoruz elbette ama istediğimiz alamıyoruz. Bozkurt’a bağlanma isteği benim şahsi kararım değil. Halk bunu istediğine dair dilekçe hazırladı, imzaladı. Dilekçe bende duruyor. Ağustos sonunda işleme koymayı düşünüyoruz”

TOPLANTIYA KATILMAMI KAKLIK HALKI İSTEMEDİ
Toplantı olacağını WhatsApp grubunda gördüğünü belirten Tuğlu, “Diğer muhtarları bizzat arayıp davet etmişler, ben gruptaki daveti gördüm ama beni arayan olmadı. Zaten vatandaşlar gitmemi istemedi” dedi

BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM
Başkan Kepenek’in paylaşımda ismini özellikle geçirdiğini düşünen Tuğlu şunları söyledi:
“Benim başkan olmak gibi bir isteğim yok. Ben Honaz’a başkanlık yapamam. Ben Kaklık muhtarıyım. Mahallem için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Benim derdim Kaklık, nasipse bir dönem daha muhtarlık yaparım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı