REKLAMI GEÇ

Acar: “Hasta memnuniyeti yüzde 90”

Acar: “Hasta memnuniyeti yüzde 90”

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devcioğlu’nun, “Hastalar beklerken, hemşireler çay kahve içiyorlar” açıklamasının ardından hastanede inceleme yaptı. Acar, “Honaz Devlet Hastanesi’nde yatan hasta memnuniyeti yüzde 90” diyerek kurumuna sahip çıktı, “Çalışanlarımızla ilgili gerekli idari incelemeleri yapıyoruz” sözleriyle de tepkileri yumuşatmaya çalıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2014 Salı, 18:13

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun Honaz Devlet Hastanesi’nde bazı hemşire ve sağlık teknikerlerinin “Acil serviste hastalar beklerken çay, kahve içiyorlar” şeklindeki açıklamalarının ardından Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, ilçeye gitti.

ic

Acar, Honaz Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nu ziyaret ederek görüştü.

“HASTA MEMNUNİYETİ” VURGUSU
Öncelikli amaçlarının hasta memnuniyeti olduğunu belirten Op.Dr. Acar, Honaz Devlet Hastanesi’nin yatan hasta memnuniyetinin de yüzde 90 olduğunu açıkladı.

Acar, “Birliğimize bağlı 12 sağlık tesisimizde toplamda 500 hekim, 2 bin 500 yardımcı sağlık personelimiz, 200 idari ve destek personelimizle toplamda 5 bine yakın çalışanımızla Denizli halkımıza sağlık hizmeti vermekteyiz. Günde bu sağlık tesislerimizde toplamda 10 bin hastamıza tedavi hizmeti verilmektedir. Öncelikle Birliğimizin amacı hasta memnuniyetini en üst seviyelerde tutacak uygulamalar, düzenlemeler yapmaktır. Bu nedenle zaman zaman sağlık tesisi yöneticilerimizle değerlendirme toplantıları yapmaktayız. Birliğimiz kurulduğundan bu yana 12 sağlık tesisimizde, hastalarımızın tedavilerini en etkin ve en rahat bir şekilde alabilmeleri yönünde hasta ve hasta yakınlarımıza yönelik yeni birçok uygulamalar başlattık. Günde 10 bin hastanın tedavi hizmeti aldığı bu sağlık tesislerimizde sağlık çalışanlarımız özverili bir şekilde yoğun bir çabayla görevlerini yerine getirmekteler. Elbette zaman zaman sağlık tesislerimizde yaşanan bu yoğunlukların da verdiği sıkıntılar ile bazı istenmeyen sorunlar yaşanmaktadır. Fakat baktığımızda yapılan istatistiklerde Honaz Devlet Hastanesi yatan hasta memnuniyet oranımız % 90’ların üstünde gerçekleşmiştir. Bu da gösteriyor ki Honaz Devlet Hastanesi’ne başvuran hastalarımız hastanede gördükleri tedavilerden memnundur. Biz birlik olarak bu memnuniyet oranını daha da yukarıya taşımak adına gerekli bütün hassasiyeti göstereceğiz. Çünkü bizim öncelikli hedefimiz hastalarımızın sağlık tesislerimizden memnun ayrılmalarını sağlamak” dedi.

anons

İDARİ İNCELEME
Hastalar kadar çalışanların motivasyonu ve memnuniyetinin de önemli olduğunu ifade eden Acar, “Çalışanlarımızın motivasyon ve memnuniyetlerini arttırmak için de çalışıyoruz. Fakat çok az da olsa bazen görevini yerine getirmeyen ya da kötü davranışlarda bulunan sağlık çalışanlarımız da olmakta. Biz de Birlik olarak bu çalışanlarımızla ilgili gerekli idari incelemeleri yapmaktayız” diye konuştu.

Yorumlar

veli yurt   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 08:42

hasta memnuniyeti %90 gibi abidik gubidik iso 9000 saçmalıklarına dikkate alacağınıza belediye başkanının ve o günkü hasta yakınlarının somut, gözle görülür ihbarlarını dikkate alın. Yok hasta memnuniyeti %90 mışta, yok şu kadar personelimiz varmış gibi iso saçmalıklarıyla durumu idare etmeyelim lütfen. ayrıca hasta memnuniyeti anketi hastaların tamamına ulaşmıyor bildiğim kadarıyla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı