REKLAMI GEÇ

ERKMEN’İN KOCABAŞ ÇIKARMASI

ERKMEN’İN KOCABAŞ ÇIKARMASI

Vali Yavuz Erkmen, Kocabaş Beldesinde bir dizi ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2010 Cumartesi, 19:02

Vali Yavuz Erkmen ilk olarak Kocabaş Belediyesini ziyaret etti. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in de katıldığı ziyarette Vali Yavuz Erkmen’i Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, Kızılyer belediye Başkanı Bülent Özden ve Karaçay Belediye Başkanı Abdullah Kumral ile vatandaşlar karşıladı.

Belediye ziyaretinde Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, belde hakkında bilgiler vererek, belediye olarak borçlarının bulunmadığını alt yapı ve üst yapı çalışması yaptıklarını söyledi. Başkan Taşgeldi, TOKİ aracılığı ile roman vatandaşlara konut edindirme çalışmaları ile ilgili olarak vatandaşların bilgi eksikliği olduğunu ve tedirginlik yaşadıklarını söyleyerek Vali Erkmen’e konu hakkında bilgi almak istediğini söyledi. Roman vatandaşların kendileri için TOKİ tarafından konut yapılması halinde yine şu an ikamet ettikleri yerde konut yapılmasını istediklerini belirten Başkan Taşgeldi, halen o bölgedeki mevcut arazinin yeterli olduğunu, ancak bunların tamamının şahıslara ait olmadığını, bir kısmının hazineye bir kısmının da Özel İdareye ait olduğunu ifade ederek, bu durumun çözülmesi halinde arsa olarak bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, amacın değişik yerlerde yaşayan vatandaşların yaşamlarını kalıcı şekle getirmek olduğunu söyleyerek, “Kalıcı bir yerde ve güzel bir ortamda vatandaşların yaşaması hedefleniyor. İnsanca yaşamak herkesin hakkı. Dolayısıyla herkes ona sahip olacak. Sayın Başbakanımızın bu konuda talimatı var. Bütün arkadaşlarımızın bir eve kavuşturulması, düzgün bir yaşama kavuşturulması, sağlık içerisinde yaşamlarını devam ettirmesidir. Çalışma zamanında herkes başka yerlere gidiyor ve çocuklar eğitimlerinden mahrum kalıyorlar, düzgün yetişemiyor ve sağlıksız büyüyorlar. Bunların hepsinin önüne geçilecek. Burada amaç toplumun hangi kesimi olursa olsun, önemli olan ülkemizde yaşayan herkesin eşit haklara sahip olması, herkese eşit şekilde muamele edilerek onların insanca yaşama kavuşturulmasıdır. Arkadaşlarımızın kafasında soru işaretleri olmasın. Gerekli bilgileri TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’dan net olarak öğrenerek bilgi verebiliriz. Bizlerin ağzından duymadığınız hiçbir şeye inanmayın” dedi.

Vali Erkmen ayrıca, vatandaşların meslek edindirme kursu talebi üzerine, “Şu anda Çalışma Bakanlığı meslek edindirme anlamında bize açık çek verdi. İş garantili kurslar açıldığı takdirde, ne kadar para gerekiyorsa, meslek edindirme anlamında para göndeririz. Burada belirlenen alanlarda meslek edindirme kursu açılması talebi doğrultusunda yerinde yani beldede açma şansımız var. Yetişen çocukları da organize sanayide ya da diğer yerlerde işe yerleştirmiş oluruz” diye konuştu.

Roman vatandaşların özellikle eğitim öğretim dönemi içerisinde çalışmak için belde dışına gitmeleri nedeniyle çocukların eğitimlerinin aksaması konusunun da gündeme geldiği ziyarette, bunun ancak bu çocuklar için bir yurt yapılması ile çözülebileceğini belirten Vali Erkmen, bu konuda gerekli görüşmelerin ve araştırmaların yapılacağını, bu sorunun uzun vadede ise dışarıya çalışmaya giden vatandaşların kendi yörelerinde iş sahibi olmalarıyla çözüme kavuşacağını söyledi.

Vali Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra roman vatandaşların yaşadığı Demokrasi Mahallesine giderek yerinde incelemelerde bulundular. Vali Erkmen, roman vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve yapılması düşünülen TOKİ konutları hakkında bilgi verdi.

Vali Erkmen ve Milletvekili Mehmet Yüksel’in kendilerini ziyaret ederek sorunlarına eğilmelerinden dolayı son derece mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar, Vali Erkmen, Milletvekili Yüksel ve Başkan Taşgeldi’ye teşekkür ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı