REKLAMI GEÇ

Honaz kirazının kilosu 8 TL

Honaz kirazının kilosu 8 TL

Dünyanın en önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Honaz’da üreticinin yüzü gülüyor. İhraç edilen Napolyon 0900 kirazının kilosu 8 TL’ye kadar yükseldi. Kiraz iç pazarda tezgahta 10 TL’yi görürken, Avrupa’da Honaz kirazının yer yer 25 Avro’ya kadar satıldığı öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2012 Salı, 11:39

İrfan ÇAM/HONAZ

Kiraz deyince Türkiye’de akla gelen ilk yer olan Honaz’ın dünyaca ünlü Napolyon kirazları artık hasatlanıyor. İlk başta AB ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderilmek üzere ambalajlanmaya başladı.

Uluslararası ticaret firmalarının temsilcilerinin mekan edindiği Honaz’da üreticiler son yılların en yüksek kazanç oranına ulaştı. Napolyon 0900 adı verilen özel cins kirazların ihracat kilo rakamı 8 TL’yi gördü.

Kiraz tam anlamıyla mevsimi olmamasına rağmen Denizli pazarında da tezgahlarda. Honaz kirazı kent pazarlarında 10 TL’ye satılıyor.

Tat ve aroması açısından eşsiz bir özelliğe sahip olan Honaz kirazının Avrupa’da kilosu 25 Avroya kadar satıldığı öğrenildi.

Yorumlar

murat   -  Bağlantı 6 Haziran 2012, 13:58

Hangi Avrupa ülkesinde 25 Euro’ya satıldığınıda açıklanıza. Lütfen daha gerçekçi ve inandırıcı haber yapın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı