REKLAMI GEÇ

Honaz Tüneli’nde 2 bin 600 metre sonra ışık göründü

Honaz Tüneli’nde 2 bin 600 metre sonra ışık göründü

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında 4 yıl önce yapımına başlanan Honaz Tünelleri’nde 2 bin 600 metre sonra ışık göründü. Honaz Tüneli, turizm merkezlerini birbirine bağlayacak kilit etaplardan birisi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2019 Perşembe, 16:19

DENİZLİ (AA)
Turizm merkezlerini birbirine bağlayacak projenin kilit etaplarından biri olan Honaz Tüneli’nde ışık göründü. Honaz Dağı’nda yapımı devam eden 2 bin 600 metrelik tünellerin Antalya gelişi istikametindeki tüpte ışığın geleceği yönde son kazma törenle vuruldu.

Denizli Valisi Hasan Karahan, yaptığı açıklamada heyecanla bu anı beklediklerini belirterek, “Hep birlikte ışığı gördük, hayırlı olsun. 4 yılı aşkın süredir burada çalışmalar devam ediyordu. Tabii zor bir inşaat, zor bir tünel, arazi şartları zor. Ona rağmen iyi bir şekilde ilerliyoruz. 2020 yılı içinde de projenin bitirilmesi taahhüt ediliyor. Trafik konusunda ve ekonomik açıdan bizi çok rahatlatacak bir proje” dedi.

Ayrıca tünellerin “Antalya-İzmir Otoyolu” diye geçen projenin önemli bir ayağı olduğunu da vurgulayan Karahan, “Aydın- Denizli Otobanı ile ilgili ihale aşamaları sürüyor, bitmek üzere. Onunla birlikte burası da kullanıma başlayınca Denizli’nin çehresi değişecek” diye konuştu.

Diğer taraftan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tünelle birlikte Ankara-Antalya-Muğla çevre yolunun da aktif hale geleceğini belirterek, “Şehrimizin iç bulvarından, caddelerinden şehirler arası geçişler artık bu çevre yolları üzerinden olacak. Özellikle ağır tonajlı araçlar ve transit geçecek araçların bu çevre yolunu kullanmasıyla şehir içi trafiğimiz çok çok rahatlayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı