REKLAMI GEÇ

Honaz Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor

Honaz Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor

Türkiye’nin önemli sanayi ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak Denizli Çevre Yolu Projesi Honaz Tüneli’nde çalışmaları yeniden başladı. Bir süre önce döviz kurlarındaki dalgalanmayı gerekçe gösteren yüklenici firma tüm işçilerini izne göndermiş, bu nedenle de çalışmalar kesintiye uğramıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2018 Cuma, 12:35

Denizli Çevre Yolu Projesi’nin en önemli etabı olarak gösterilen Honaz Tüneli’nde çalışmalar yeniden başladı. Tüneli yapan yüklenici firma bir süre önce döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma nedeniyle çalışmayı askıya almış, işçilerini de izne göndermişti.

Sıkıntılı sürecin ardından yüklenici firma Honaz Tüneli’ndeki faaliyetlerine yeniden başladı. Tünel çalışmalarının başlaması nedeniyle bölgede incelemelerde bulunan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Yakında ışığı görürüz” dedi.

Tüneldeki çalışmaların tamamlanmasının ardından zaman ve yakıt tasarrufu sağlanmasının yanı sıra Denizli’nin Antalya ve Muğla gibi önemli turizm merkezlerine bağlantı yolunun daha modern yapıya bürüneceğini belirten Başkan Devecioğlu, “Tüneldeki inşaat çalışmalarını yerinde gördük. Tünelin yüzde 80’ine yakını tamamlandı. Önümüzde ki günlerde ışığı göreceğiz inşallah” diye konuştu.

İzmir, Aydın ve Ankara hattından gelip Antalya ve Muğla yönüne gidecek trafiğin Denizli şehir merkezine girmeden devamını sağlayacak projenin yüzde 80’inin tamamlandığını belirten Devecioğlu, Denizli-Aydın Otoyolu’nun ihalesinin ardından Denizli için ulaşım sorununun ortadan kalkması noktasında Honaz Tüneli’nin önemli olduğunu söyledi.

Devecioğlu; “Tüneller sayesinde ihracat ve turizm merkezi Denizli ile çevre illerdeki vatandaşlarımız huzur ve güvenle yolculuk edecek. Biz de çalışmaları yerinde görmek üzere sıklıkla projeyi ziyaret ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı