REKLAMI GEÇ

Honaz Tüneli’nde çalışmalar durdu mu?

Honaz Tüneli’nde çalışmalar durdu mu?

Denizli trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve Ankara ile Muğla-Antalya karayollarını birbirine bağlayacak Honaz Tüneli’nde çalışmalar durdu mu? Vali Şükrü Kocatepe’nin son açıklamasına göre devam ediyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Mehmet Efe ise, “Gittik, tünelde hiçbir çalışma yapılmadığını gördük” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2016 Perşembe, 12:37

Ankara ile Muğla-Antalya karayollarını birbirine bağlayacak olan ve ikinci çevre yolunun en önemli bölümünü oluşturan Honaz Tüneli’yle ilgili iki farklı açıklama kafaları karıştırdı. Toplam 2 bin 600 metre uzunluğundaki iki tünelle sağlanacak bağlantı, şehirlerarası trafiğin kent merkezine girmeden akışını sağlayacak olması nedeniyle en önemli projelerden bir olarak kabul ediliyor. Bu nedenle de tamamlanması dört gözle bekleniyor.

VALİ KOCATEPE’NİN AÇIKLAMASI
Bu konuda dün bir yerel gazetede, Vali Şükrü Kocatepe’nin açıklaması yer aldı. Haberde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Denizli’de yapılan yatırımların valilikte düzenlenen toplantıyla değerlendirildiği belirtildi. Kocatepe’nin de “İlimiz şehir içi trafiğini önemli ölçüde azaltarak rahatlatması planlanan Antalya Çevre Yolu’nun önemli bir ayağını oluşturan Honaz tünellerindeki çift yönlü çalışmalar ara vermeden hızla devam etmektedir. Şu ana kadar 2 bin 600 metre çift tüp tünelin Denizli tarafında giriş ağzı sağ tüpte 846 metre, sol tüpte ise 771 metre, Cankurtaran tarafındaki çıkış ağzında ise sol tüpte 99 metre tünel kazısı yapılarak toplamda 1.716 metreye ulaşıldı. Bu projeye 2016 yılında toplamda 2 Milyon TL harcandı” açıklamasına yer verildi.

BBP’Lİ EFE TÜNELE GİTTİ AMA…
BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe ise, Kocatepe’nin bu açıklamasından sonra Honaz Tüneli’nin bulunduğu bölgeye gittiklerini, ancak bir çalışma görmediklerini söyledi. “Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe’nin sözüne inandık, ‘tüneldeki çalışmaları yerinde görelim’ dedik. Tünelin ucunu gördük ama tünel de hiçbir çalışma görmedik” diyen Efe, şu açıklamayı yaptı:

“Üç aydır da hiçbir çalışma olmadığı gibi, yakın köylerden tünel inşaatında çalışan işçilerin ücretlerini bile alamadıklarını öğrendik. Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe’den çalışmaları yerinde izlemelerini ve bu yanlış bilgilendirmeyi yapan bürokratlar hakkında yasal işlemler yapmasını istiyoruz.

28 Mayıs 2014 tarihinde başlayan inşaat çalışmaları, güya dönemin yetkili siyasetçilerinin yaptığı açıklamalardan öğrendiğimiz kadarıyla 2016 yılının sonbaharında tamamlanıp açılışı yapılacaktı. Sayın Valimizin açıklamalarından anladığımız kadarıyla 1.716 metresi açılmış. Daha açıkçası yolun yüzde 33 ancak tamamlanabilmiş. Çalışmalar bu hızla devam ederse 2019 son baharında açılışı mümkün olacaktır.

Büyük Birlik Partisi olarak sorumlu ve yol gösterici muhalefet anlayışıyla iktidarı ve yetkilileri uyarıyor, bir an önce Tünel inşaatında ki problemlerin çözülmesini ve çalışmaların başlatılmasını istiyoruz. Kendilerini Denizli sevdalısı olarak adlandıran siyasetçileri laf değil icraata ve problemleri çözmeye davet ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı